Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Αρχαιοκαπηλεία από τον στρατό κατοχής και τις συμμορίες του

0 σχόλια Share:

Ιστορικά μνημεία βγαίνουν από το Άφριν και στέλνονται στην Τουρκία

Αποκαλύφθηκε πως το τουρκικό κράτος –εισβολέας βγάζει ιστορικά μνημεία από το Άφριν και τα στέλνει στην Τουρκία.

Πηγές από την επαρχία Σεράβα του Άφριν, ανακοίνωσαν πως ο τουρκικός στρατός και οι συμμορίες του, μετέφεραν ομάδα ανασκαφών για να σκάψουν σε λόφους στο χωριό Μπιρτζ Εμπνταλό.

Το χωριό Μπιρτς Εμπνταλό είναι ένα ιστορικό και τουριστικό μέρος και σε αυτό βρίσκεται η ρωμαϊκής περιόδου σπηλιά Ντοντριγιέ και πολλά άλλα ιστορικά μνημεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμμορίες έβγαλαν από εκεί ιστορικά μνημεία τα οποία στάλθηκαν στην Τουρκία.

Στο παρελθόν ο τουρκικός κατοχικός στρατός και οι συμμορίες λεηλάτησαν πολλά ιστορικά κτίρια σε περιοχές όπως οι Τζιντιρές, Σεντίκα και Εγίν Νταρέ.

https://anfturkce.com/rojava-surIye/efrin-den-cikarilan-tarihi-eserler-tuerkiye-ye-goenderiliyor-128280

30/7/2018

Σχ: Ότι ακριβώς έγινε και στην κατεχόμενη Κύπρο. Πριν από 8 χρόνια γράφαμε στοιν Αντιφωνητή :

500 κατεστραμμένες εκκλησίες στην Κύπρο

Σε ανταπόκριση του κουρδικού Πρακτορείου ειδήσεων Φιράτ (26-8-2011) γίνεται αναφορά στην συστηματική προσπάθεια των Τούρκων εισβολέων να εξαλείψουν τά χριστιανικά μνημεία της κατεχόμενης Κύπρου. Αφορμή η σχετική αναφορά του ΟΑΣΕ με τίτλο ¨Εξαφάνιση πολιτιστικής παρουσίας και παραβίαση του διεθνούς δικαίου στην Β. Κύπρο¨, όπου γίνεται λόγος για ¨πογκρόμ¨ κατά των Χριστιανών και αναφέρεται πως 28 εκκλησίες μετατράπηκαν σε στρατώνες.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ

Για πρώτη φορά το 2010 σε γράμμα που έστειλε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στον Πάπα είχε υποστηρίξει πως οι Τούρκοι ασκούνε χριστιανική εθνοκάθαρση. Ο Αρχιεπίσκοπος στο γράμμα του έγραφε πως χριστιανοί που έχουν μείνει στον Τουρκικό τομέα αποβάλλονται δια της βίας από τα εδάφη τους και εγκαθίστανται στα μέρη τους Τούρκοι της Ανατολίας. Στο γράμμα του τόνιζε τα εξής στοιχεία:

«Οι Τούρκοι στην περιοχή που κατέλαβαν δια των όπλων, ασκούνε εθνοκάθαρση. Οι Τούρκοι προσπαθούνε να αλλάξουν τον εθνικό χαρακτήρα του νησιού. Πολιτιστικές μας αξίες λεηλατούνται, εκκλησίες καταστρέφονται, και ιστορικά μνημεία που ήταν μέσα σε αυτές κλέβονται και πωλούνται φτηνά στην μαύρη αγορά. Πρέπει να γίνει κάτι για να σταματήσει αυτό το πογκρόμ που με άμεσους και έμμεσους τρόπους άρχισε η Τουρκία που θέλει να εισέλθει και στην ΕΕ».

Χριστιανοί ιστορικοί και ανεξάρτητοι ερευνητές τονίζουν πως στον Ελληνικό τομέα επισκευάζονται 17 τζαμιά και προβαίνουν σε προειδοποιήσεις ανάλογες του αρχιεπισκόπου. Ο Αμερικανός ιστορικός Τζερόμ Μπαουερς παρέχει πληροφορίες για τα χριστιανικά μνημεία που κλάπηκαν και πουλήθηκαν σε διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ ο ιστορικός Γουίλλιαμ Μάλλινσον στο βιβλίο του ¨Το τουρκικό παράδειγμα στην Κύπρο¨ χαρακτηρίζει τις εξελίξεις στην Κύπρο ως εθνοκάθαρση¨.

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΤΖΑΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Ο Οργανισμός Ασφάλειας και Συνεργασίας (ΟΑΣΕ) δικαίωσε τις προειδοποίησεις των χριστιανών θρησκευτικών ηγετών και ιστορικών. Μετά από έρευνα που έκανε συγκέντρωσε τα αποτελέσματα σε αναφορά με τίτλο ¨Εξαφάνιση πολιτιστικής παρουσίας και παραβίαση του διεθνούς δικαίου στην Β. Κύπρο¨, στην οποία αναφέρεται πως η χριστιανική κληρονομιά στον τουρκικό τομέα της Κύπρου κοντεύει να εξαφανιστεί. Στην αναφορά περιέχονται τα εξής εντυπωσιακά στοιχεία:

– Από την έναρξη της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο το 1974 μέχρι σήμερα 500 περίπου εκκλησίες καταστράφηκαν. Κάποιες κατεδαφίστηκαν εντελώς, ενώ άλλες αχρηστεύθηκαν.

– Ιστορικά μνημεία που βρισκόταν μέσα στις εκκλησίες καταστράφηκαν. 15.000 εικόνες και τοιχογραφίες καταστράφηκαν, ενώ πολλές πουλήθηκαν φτηνά στη μαύρη αγορά.

– 77 εκκλησίες μετατράπηκαν σε τζαμιά, ενώ 28 μετατράπηκαν από τον τουρκικό Στρατό σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

Βεβαίως δεν περιμέναμε από κανέναν ΟΑΣΕ να μας πει τι σημαίνει τουρκική Κατοχή. Σημειώνουμε όμως την επισημοποίηση των διαπιστώσεων για τους βανδαλισμούς και την προβολή της είδησης από το Κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων. Κι ας μην ξεχνάμε ότι στον ίδιον οργανισμό κάθε χρόνο οι τούρκικες οργανώσεις Θράκης μυξοκλαίγονται για κάποιο σύνθημα που (από τους ίδιους) γράφτηκε σε αυλότοιχο τζαμιού…

Previous Article

Για την αλλαγή της δημογραφίας στα κατεχόμενα γιατί δεν διαμαρτύρονται οι Τούρκοι;

Next Article

Ανώνυμος Κρητικός Νεομάρτυρας

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *