- 20 November 2018
- By TourkikaNea.gr
- 0 Comments
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ AIRBNB ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ;
Απόφαση της Airbnb σχετικά με το Ισραήλ : Έβγαλε από την ιστοσελίδα τα σπίτια που βρίσκονται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
Μετά από αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η ιστοσελίδα ενοικιάσεως σπιτιών Airbnb έβγαλε από την ιστοσελίδα της τα σπίτια που βρίσκονται στην υπό κατοχή Δυτική Όχθη. Οι ισραηλινοί εποικισμοί στην Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο είναι παράνομοι.
Στην ανακοίνωση που έγινε από την Airbnb αναφέρεται πως ¨Ο αμερικανικός νόμος επιτρέπει σε εταιρίες όπως η Airbnb, να δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή. Αλλά ταυτόχρονα μεγάλο τμήμα της παγκόσμιας κοινότητας πιστεύει πως οι εταιρίες δεν πρέπει να κάνουν δουλειές εκεί, διότι πιστεύουν πως οι εταιρίες δεν πρέπει να βγάζουν κέρδη από εδάφη ανθρώπων που εκτοπίστηκαν.¨
Ο ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο θεωρεί παράνομους τους εποικισμούς του Ισραήλ στην Δυτική Όχθη και κάνει δηλώσεις που τους καταγγέλλουν.
Το γεγονός πως η Airbnb επέτρεπε σε σπίτια από την Δυτική Όχθη να υπάρχουν στην ιστοσελίδα της, ήταν θέμα διαμάχης. Διότι αυτό θεωρούνταν σαν ¨όχημα επέκτασης των εποικισμών¨.
……………….
http://haber.sol.org.tr/dunya/airbnbden-israil-karari-isgal-altindaki-bati-seriada-bulunan-evler-siteden-kaldirildi-251174
20/11/2018
Σχ: Πολύ σωστή η απόφαση της Airbnb. Μήπως όμως ανάλογη πίεση θα έπρεπε να ασκήσουν και οι Έλληνες για τα κατεχόμενα της Κύπρου; Γιατί να βγάζει χρήματα η εταιρία αυτή από σπίτια που άρπαξαν κάποιοι έποικοι εκεί; Εδώ υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει από την πλευρά μας. Εμείς μπήκαμε στην ιστοσελίδα της και ζητήσαμε να νοικιάσουμε στην κατεχόμενη Κερύνεια και δυστυχώς αμέσως μας έβγαλε επιλογές.
