- 16 October 2018
- By TourkikaNea.gr
- 0 Comments
ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΩΓΕΑΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΟΜΗΡΟΥΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ
…………..
Με εντολή του ίδιου του Ερντογάν κρατήθηκε ως όμηρος ο Μπράνσον για να χρησιμοποιηθεί ως όχημα εκβιασμού. Ο Ερντογάν που ξέρει πως η Ευρώπη και οι ΗΠΑ δίνουν αξία ακόμη και αν πρόκειται για έναν πολίτη τους, το είδε αυτό ως αδυναμία και κράτησε ως όμηρο τον πάστορα. Έτσι ρίχνοντας τις ΗΠΑ στη θέση μιας χώρας που δεν μπορεί να σώσει τον πολίτη της, τελικά έκανε παζάρια μαζί της. Καθώς οι ΗΠΑ δεν μπορούσαν να αφήσουν ένα άτομο στην Τουρκία –χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, ο εκβιασμό αυτός του Ερντογάν έφερε αποτέλεσμα. Παίρνοντας κάποιες υποχωρήσεις από την πλευρά των ΗΠΑ, άφησε ελεύθερο τον πάστορα.
Την πολιτική ομήρων και εκβιασμών κάνει επίσης απέναντι σε Γερμανία και Ευρώπη στο θέμα των μεταναστών. Δηλώνοντας πως ¨θα τους στείλω όλους στην Ευρώπη¨, απέσπασε εκατομμύρια δολάρια σε λύτρα. Κι όμως αυτούς τους μετανάστες ο ίδιος ο Ερντογάν τους φέρνει στην Τουρκία. Διαμέσου αυτών των μεταναστών ασκεί την πολιτική ελέγχου σε συμμορίες όπως το Μέτωπο Νούσρα, το Ισλαμικό Κράτος και σε άλλες συμμορίες. Τις βάζει να επιτίθενται στους Κούρδους και διαμέσου αυτών θέλησε να έχει επιρροή στην πολιτική της Συρίας. Επί 1-2 έτη χρησιμοποιεί αυτές τις συμμορίες ως όχημα εκβιασμού κατά της Ρωσίας και της Συρίας. Έτσι με αντίτιμο από την μεριά των συμμοριών, κατέλαβε το Άφριν και την περιοχή δυτικά του Ευφράτη.
Τώρα διαμέσου της άγνωστης μοίρας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου ασκείται μια πολιτική εκβιασμού και παζαριών ενάντια στην Σαουδική Αραβία. Σίγουρα αυτός είναι ο στόχος του ψυχολογικού πολέμου κατά της Σαουδική Αραβίας που διεξάγουν οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες.Άλλωστε η μοίρα του δημοσιογράφου δεν έχει καμία σημασία για το Ερντογάν. Για έναν Ερντογάν που έχει ρίξει εκατοντάδες δημοσιογράφους στην φυλακή, τους έχει τιμωρήσει με δεκάδες έτη φυλάκισης και δικάζει και άλλους εκατοντάδες, ένας δημοσιογράφος δεν σημαίνει τίποτε. Ο Ερντογάν είναι ένα άτομο που πέρα από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, δεν διαθέτει καμία κοινωνική ή ηθική αξία. Αλλά θέτοντας στην επικαιρότητα τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο, προσπαθεί να κάνει παζάρια με την Σαουδική Αραβία. Προς αυτό τον σκοπό κατατείνουν οι ομιλίες του Ερντογάν αλλά και η επικαιρότητα που δημιουργεί ο τύπος του.
Η πολιτική συμπεριφορά του Ταγιπ Ερντογάν έχει γίνει αντιληπτή. Μέρα-νύχτα σκέπτεται ¨ποιόν και πώς να εκβιάσω, με ποιον μπορώ να κάνω παζάρια, από ποιόν μπορώ να πάρω λύτρα¨. Τόσο βρώμικη είναι η πολιτική του. Με εκβιασμούς, ομήρους, λύτρα και παζάρια, αποσπά υποχωρήσεις από τους Κούρδους. Βρισκόμαστε λοιπόν αντιμέτωποι με έναν τερατώδη τύπο πολιτικού, βρώμικο και χωρίς καμία ανθρώπινη και κοινωνική αξία. Αυτός δεν έχει ούτε θρησκεία ούτε πίστη. Η θρησκεία για αυτόν είναι ένα όχημα αύξησης του κέρδους. Σε όλο τον κόσμο είναι αδύνατο να βρεθεί άλλος πολιτικός που να είναι τόσο μακριά από την θρησκεία, την πίστη, την ηθική και την συνείδηση.
…………………
Όμως ο εκβιαστής και απαγωγέας που παίρνει λύτρα κρατώντας ομήρους δεν ξεχνιέται ποτέ. Μπορεί οι χώρες να μην θέσουν έναντι τους την Τουρκία, αλλά θέλουν όμως να κάνουν να πληρώσει ένα τίμημα για αυτό ο Ερντογάν. Διότι αν δεν το κάνουν αυτό πέφτουν σε δύσκολη θέση παγκοσμίως. Διότι ο κάθε ένας που θα βρισκόταν μπροστά τους θα στρεφόταν και αυτός σε αυτή την πολιτική. Υπό αυτή την έννοια η απελευθέρωση του Μπράνσον μπορεί να παίξει εν μέρει ρόλο στην βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία. Ο Ταγίπ όμως μπορεί να αναζητήσει ευκαιρίες. Ο Ταγιπ Ερντογάν στην πραγματικότητα με πολιτικές που γυρνάνε εναντίον σου και προκαλούνε ζημία, έχει δημιουργήσει μια κατάσταση που θα φέρει σοβαρά βάσανα στην Τουρκία.
……………..
https://anfturkce.com/analIz/Santajci-rehineci-ve-fidyeci-tayyip-erdogan-114672
16/10/2018
Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ