- 14 September 2016
- By TourkikaNea.gr
- 0 Comments
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ Τ.Ε.Δ.
Για πρώτη φορά μετά το πραξικόπημα οι ΤΕΔ ανακοίνωσαν τον αριθμό του προσωπικού τους : Η πτώση σε σχέση με τον Μάιο είναι πάνω από 200 χιλιάδες άτομα
Για πρώτη φορά μετά τις αποβολές από το στράτευμα που έγιναν μετά από το πραξικόπημα οι ΤΕΔ, ανακοίνωσαν τον αριθμό του προσωπικού τους.
Σε σχέση με τον Μάιο ο αριθμός στρατηγών και ναυάρχων από 358 έπεσε στους 206 και ο συνολικός αριθμός του στρατιωτικού προσωπικού από 561.496 έπεσε στους 351. 176.
Οι ΤΕΔ τελευταία φορά είχαν ανακοινώσει τον αριθμό του προσωπικού τους τον Μάιο.
Στα νέα στοιχεία υπολογίζονται ο Σ.Ξ. , το ναυτικό και η πολεμική αεροπορία, ενώ δεν υπολογίζεται η Στρατοχωροφυλακή η οποία πλέον εντάχθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου, ο αριθμός των στρατηγών/ναυάρχων από 358 έπεσε στους 206.
Ο αριθμός των αξιωματικών από 39.353 έπεσε στους 29.946, ενώ των υπαξιωματικών από 96.593 στους 67.646. O αριθμός των επαγγελματιών στρατιωτών και δεκανέων από 73.716 μειώθηκε στους 48.879, ενώ συμπεριλαμβανομένης και της στρατοχωροφυλακής ο αριθμός των δεκανέων και στρατιωτών μειώθηκε από 311.245 σε 182.784.
………………..
http://www.diken.com.tr/tsk-ilk-kez-personel-sayisini-acikladi-mayisa-gore-dusus-200-bin-kisiden-fazla/
9/9/2016
Σχ : Το αρχικό σχόλιο του κειμένου σαφώς και δεν αποδίδει την πραγματική εικόνα, εφόσον όπως αναφέρει παρακάτω στα στοιχεία αυτά ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται η στρατοχωροφυλακή…
