ΙΦΤΑΡ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΙΔΗΡΩ

ΙΦΤΑΡ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΙΔΗΡΩ

Συνεχίστηκε η παράδοση του ιφτάρ στο χωριό Σιδηρώ

146592134568025

Συνεχίστηκε στο χωριό Σιδηρώ του δήμου Σουφλίου-νομού Έβρου η παράδοση του ιφτάρ

Στο ιφτάρ που έγινε φέτος στις 13 Ιουνίου υπήρξε και κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Η θεατρική ομάδα TOÇEK, μετά από το ιφτάρ έπαιξε έργο Καραγκιόζη και Χατζηαβάτη. Ένα έργο που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον οι χωρικοί.

Στην ομιλία που έκανε μετά από το ιφτάρ ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ευχαρίστησε τον κόσμο του χωριού για την συνέχιση της παράδοσης της οργάνωσης ιφτάρ.
………………

Στην ομιλία που έκανε ο Τούρκος πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζί, ανέφερε πως τα τραπέζια ιφτάρ είναι τραπέζια αδερφοσύνης και ότι είναι τα τραπέζια με την μεγαλύτερη αφθονία του κόσμου.  Στην συνέχεια της ομιλίας του εξέφρασε την ικανοποίηση του που βρίσκεται εκεί και υπογράμμισε την σημασία της περιοχής.

…………..

Στο ιφτάρ του χωριού Σιδηρώ, μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκίας Αλή Ριζά Ακιντζί, ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο υπεύθυνος Κέχρου του δήμου Αρριανών Αλή Χασεκί, ο πρόεδρος της νεολαίας του DEB Μουράτ Αχμέτ και πολλοί ομογενείς.

13441865_10154361882734916_37198129_o

http://www.gundemgazetesi.com/haber/detay/1823

14/6/2016

Tags: