- 26 May 2016
- By TourkikaNea.gr
- 0 Comments
ΑΣΚΗΣΗ EFES – 2016 — ΑΕΡΑΠΟΒΑΣΗ ΣΕ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ…
……………..
16 συνολικά ελικόπτερα τύπου Κούγκαρ, Σικόρσκι και UH-1, ετοιμάστηκαν στην περιοχή Μέντες της επαρχίας Βουρλών-Σμύρνης. Ακολούθως στρατιωτικό προσωπικό προερχόμενο από διάφορα μέρη του κόσμου μαζί με στελέχη των TSK ανέβηκαν στα ελικόπτερα. Στα πλαίσια της άσκησης που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση επίθεσης μέσω αέρος σε περιοχή ευρισκόμενη υπό εχθρικό έλεγχο. Τα ελικόπτερα μετέφεραν το προσωπικό στην περιοχή Σεφεριχισάρ Ντογάνμπέι όπου ήταν ο στόχος και αφού τους κατέβασαν γρήγορα, έφυγαν από το σημείο.
Οι στρατιώτες που κατέβηκαν από τα ελικόπτερα αρχικά δημιούργησαν ένα κλοιό ασφαλείας. Στο έδαφος οι στρατιώτες αξιολογώντας τις πληροφορίες από τον χάρτη διαχύθηκαν στην περιοχή ενώ έκαναν και βολές ελαφριών όπλων. Οι σχεδιασμένοι στόχοι ένας-ένας κατελήφθησαν. Στο μεταξύ τα ελικόπτερα κατέβασαν στο έδαφος κανόνια και συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών 107 χιλιοστών. Στην άσκηση έγινε εκπαίδευσης απομάκρυνσης τραυματισμένου στρατιώτη.
………….
http://www.dha.com.tr/efes-2016—hava-hucum-harekati_1236272.html
25/5/2016
Σχ : Για το συγκεκριμένο στάδιο της άσκησης (υπάρχει και άλλο στο οποίο δεν υπάρχουν ξένοι…) δημοσιευτηκε από τις Τ.Ε.Δ. το παρκάτω βίντεο :
