Νέο μεγάλο άγαλμα του Κεμάλ στην Αδριανούπολη που ¨βλέπει¨ προς την Θεσσαλονίκη….

Νέο μεγάλο άγαλμα του Κεμάλ στην Αδριανούπολη που ¨βλέπει¨ προς την Θεσσαλονίκη….

Ο δήμος Αδριανούπολης τοποθέτησε άγαλμα του Κεμάλ που βλέπει προς την Θεσσαλονίκη στην κεντρική είσοδο του Πολιτιστικού Κέντρου Ατατούρκ (ΑΚΜ), το οποίο θα ανοίξει επίσημα στις 9 Αυγούστου.

………….

Ο δήμαρχος της Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν δήλωσε ότι μεγάλο μέρος της γειτονικής χώρας Ελλάδας είναι ορατό από το ΑΚΜ, ότι τοποθέτησαν το άγαλμα του Ατατούρκ ώστε να ¨βλέπει¨ προς τη Θεσσαλονίκη και είπε:  ¨Το άγαλμα, που αντιπροσωπεύει τον μεγάλο μας ηγέτη σε όρθια θέση, έχει πλέον τοποθετηθεί με κατεύθυνση την πόλη της Θεσσαλονίκης, τη γη όπου γεννήθηκε το 1881. Η Θεσσαλονίκη φυσικά δεν είναι ορατή από το σημείο που βρίσκεται, αλλά βλέπει τη Θεσσαλονίκη ως τοποθεσία και προοπτική. Είναι πολύ όμορφο και ταιριάζει πολύ στο πολιτιστικό μας κέντρο¨.

 

https://www.haberler.com/guncel/edirne-haberleri-edirne-den-kisa-kisa-15092514-haberi/

21/7/2022

TourkikaNea.gr

2 comments on “Νέο μεγάλο άγαλμα του Κεμάλ στην Αδριανούπολη που ¨βλέπει¨ προς την Θεσσαλονίκη….

  1. Πέθανε πριν τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ, τον καιρό του η Θεσσαλονίκη είχε από τις ισχυρότερες Εβραϊκές παρουσίες σε μεγάλες πόλεις. Απ’ το μαράζι που έχασε τις Ελληνικές ταβέρνες του και τις ωραίες γειτονιές του έπινε τόσο ρακί ο άνθρωπος που πέθανε από κύρωση του ύπατος. Ένα οδυνηρό τέλος άξιο για ένα σφαγέα, αλλά κανείς δεν αντέχει τον πόνο της προσφυγιάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *