Πυρά από τουρκική ακταιωρό κατά σκάφους του Λιμενικού στην Κύπρο !

Πυρά από τουρκική ακταιωρό κατά σκάφους του Λιμενικού στην Κύπρο !

Σοβαρό περιστατικό τα ξημερώματα όταν τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά σκάφους του Λιμενικού της Κύπρου.
Τουρκική πρόκληση τα ξημερώματα σε περιοχή όπου περιπολούσε σκάφος του Λιμενικού της Κύπρου, με τουρκική ακταιωρό να ρίχνει προειδοποιητικά πυρά.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ενημέρωσε πως το συμβάν έλαβε χώρα περί τις 03:30 όταν το σκάφος του Λιμενικού έκανε περίπολο 11 ναυτικά μίλια ανοικτά της Τηλλυρίας.

Το σκάφος, που είχε τριμελές πλήρωμα, βρέθηκε μπροστά στην τουρκική ακταιωρό, που φάνηκε να έχει επιθετικές διαθέσεις και άρχισε να καταδιώκει το πλοίο του Λιμενικού.

Το σκάφος, που είχε τριμελές πλήρωμα, βρέθηκε μπροστά στην τουρκική ακταιωρό, που φάνηκε να έχει επιθετικές διαθέσεις και άρχισε να καταδιώκει το πλοίο του Λιμενικού.
Έκανε, μάλιστα, χρήση προειδοποιητικών πυρών, όπως ενημέρωσε ο κ. Ανδρέου.
Τα στελέχη του Λιμενικού κινήθηκαν σε καταφύγιο που υπάρχει για τέτοιες περιπτώσεις και λίγο αργότερα το τουρκικό σκάφος αποχώρησε από το σημείο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Κύπρου, Χρίστο Πιερή, δηλώσεις του οποίου μεταδίδει το sigmalive.gr, δεν πρόκειται για ένα απλό περιστατικό.
«Tο θέμα διερευνάται, με το κέντρο επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς να συλλέγει πληροφορίες για να προχωρήσει το αρμόδιο υπουργείο σε ενέργειες» επεσήμανε.

 

sputniknews.gr

Σχ. Μην το παρεξηγητείτε, είναι και αυτό στα πλαίσια της θετικής ατζέντας….

Και μην ξεχνάτε οι Κυπραίοι, να πάτε να πάρετε φτηνή βενζίνη από τα κατεχόμενα…