- 8 April 2015
- By TourkikaNea.gr
- 0 Comments
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ
H Κίνα έκανε δώρο, η πώληση του Τ129 μπήκε σε κίνδυνο !
Κακή είδηση από την Κίνα για την ΤΑΙ που καιρό τώρα συζητά με το Πακιστάν για πώληση του ελικοπτέρου Τ129 ΑΤΑΚ. Η Κίνα χάρισε στο Πακιστάν 3 επιθετικά ελικόπτερα τύπου Ζ-10 !
Κινέζικο χτύπημα δέχτηκαν οι συζητήσεις που υπήρχαν για την πρώτη εξαγωγή του παραχθέντος από τις TAI και ASELSAN ελικοπτέρου T129 ATAK. Η Κίνα που εργάζεται από κοινού με το Πακιστάν στο θέμα του μαχητικού αεροσκάφους JF-17, έναντι των κινήσεων της Τουρκίας για πώληση του Τ129, ανταπέδωσε χαρίζοντας τρία επιθετικά ελικόπτερα τύπου Ζ-10.
Μετά από αυτή την κίνηση αναφέρεται πως το Πακιστάν βλέπει θετικά την απόκτηση του Z-10 Thunderbolt αντί του Τ129. Τα παραδοθέντα ελικόπτερα βρίσκονται στην βάση Κασίμ στα ΒΑ της χώρας στην πόλη Ραβαλπίντι.
………….
………….
https://youtu.be/c478sCRuj4g
Kokpit.aero 6/4/2015
