- 9 June 2014
- By TourkikaNea.gr
- 0 Comments
EKΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Aπόπειρα λιντσαρίσματος διαδηλωτών στην Τοκάτη
Όταν ομάδα περίπου 30 φοιτητών συγκεντρώθηκαν στην Τοκάτη και θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τους δύο χτεσινούς θανάτους στις συγκρούσεις των δυνάμεων ασφαλείας με μέλη του ΠΚΚ, υπέστησαν λιντσάρισμα από άτομα που συγκεντρώθηκαν γύρω τους.
Η αστυνομία μετά βίας μπόρεσε και διέσωσε τους διαδηλωτές από το οργισμένο πλήθος.
Όταν η ομάδα των διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στο σταυροδρόμι Νιξάρ και άρχισε την πορεία φωνάζοντας το σύνθημα ¨Η δολοφόνος αστυνομία θα λογοδοτήσει¨, άτομα που βρισκόταν επί της οδού Γκαζιοσμάνπασά επενέβησαν. Ο κόσμος που σύντομα συγκεντρώθηκε στράφηκε κατά των διαδηλωτών και τότε επενέβη η αστυνομία. Ξαφνικά αυτοί που είχαν συγκεντρωθεί αυξήθηκαν. Οι φοιτητές που δέχτηκαν επιθέσεις από αυτούς που ξεπέρασαν τα αστυνομικά εμπόδια, υποχρεώθηκαν να καταφύγουν σε ένα κτίριο.
Η αστυνομία κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να διασώσει τους φοιτητές από το να τους λιντσάρει το πλήθος. Η αστυνομία φυγάδευσε με οχήματα της τους φοιτητές ενώ κάποιοι από το πλήθος ορμούσαν και κλωτσούσαν τα αστυνομικά οχήματα.
DHA 8/6/2014

