- 29 December 2013
- By TourkikaNea.gr
- 0 Comments
Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ !)
Πήγε στην αστυνομία και εμπόδισε την επιχείρηση
Το δεύτερο κύμα 100 δις $ παρεμποδίστηκε από τον Μπεκίρ Μποζντάγ
Ένας ενδιαφέρων ισχυρισμός κυκλοφόρησε σχετικά με την έρευνα για την διαφθορά και τη νομιμοποίηση ¨μαύρου χρήματος¨ ύψους 100 δις.$ ,που αφορούσε 28 διαγωνισμούς και στην οποία εμπλέκονταν κάποιοι πολιτικοί και κάποιοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Αναφέρεται πως ο Μπεκίρ Μποζντάγ μόλις ανέλαβε προχτές καθήκοντα υπουργού Δικαιοσύνης πήγε στο αρχηγείο της αστυνομίας όπου δήλωσε πως ¨δεν θα γίνει αστυνομική επιχείρηση¨.
Η έρευνα για την δεύτερη υπόθεση διαφθοράς -ανεξάρτητη από αυτήν της 17/12- προχτές αφαιρέθηκε από τον εισαγγελέα Μουαμέρ Ακκάς. Μετά από αυτό ο Ακκάς έκανε γραπτή δήλωση στην οποία ανέφερε πως ¨Παρεμποδίστηκε η έρευνα μου¨.
Τους φακέλους τους πήρε ο Μποζντάγ
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές ο εισαγγελέας Μουαμέρ Ακκάς έστειλε γύρω στις 04:00 στην αστυνομία μέσα σε κλειστούς φακέλους τις λίστες αυτών που θα συλλαμβάνονταν.
Λέγεται λοιπόν πως το πρωί την ώρα που θα γινόταν η επιχείρηση, ο αντιπρόεδρος και πλέον νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ πήγε στην αστυνομία, πήρε από τους αστυνομικούς διευθυντές τους φακέλους και τους είπε πως ¨δεν θα γίνει επιχείρηση¨. Αναφέρεται πως μετά από αυτή την εξέλιξη, αυτοί οι οποίοι βρίσκονταν στην λίστα ενημερώθηκαν και εργάστηκαν για την απόκρυψη εγγράφων. Μετά από αυτό ο εισαγγελέας Ακκάς διέταξε νέα έρευνα. Έρευνα σε βάρος του νέου αστυνομικού διευθυντή Κωνσταντινούπολης Σελαμί Αλτινόκ και του διευθυντή του ΣΔΟΕ για ¨παράβαση καθήκοντος, παραβίαση απόρρητου και συνέργεια σε υπόπτους¨.
Μετά από αυτό η έρευνα για την διαφθορά αφαιρέθηκε από τον Μουαμέρ Ακκάς που την ερευνούσε 2 χρόνια τώρα και δόθηκε σε 4 άλλους εισαγγελείς.
………………..
Εφ. Ταράφ 29/12/2013
