Πασινιάν: ¨Πήρα μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση¨….

Πασινιάν: ¨Πήρα μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση¨….

Πασινιάν: Δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική επιλογή από την υπογραφή συμφωνίας για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Έκρυθμη είναι η κατάσταση, την Τρίτη (10/11), στην Αρμενία μετά την ειρηνευτική συμφωνία για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ Ερεβάν, Μπακού και Μόσχας και ο πρωθυπουργός της χώρας, Νικόλ Πασινιάν, επεσήμανε πως «δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική επιλογή».
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικολ Πασινιάν, δήλωσε την Τρίτη (10/11) ότι «δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική επιλογή από την υπογραφή της κοινής δήλωσης για κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ» ανάμεσα στη χώρα, στο Αζερμπαίτζάν και στη Ρωσία και τόνισε ότι όλοι οι υποκινητές των ταραχών θα λογοδοτήσουν.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια μιας μετάδοσης που έγινε μέσω Facebook, ο Πασινιάν επεσήμανε:

«Όλοι οι διοργανωτές των σημερινών εγκλημάτων θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη στον μέγιστο βαθμό».

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση του Αρμένιου πρωθυπουργού για την ύπαρξη της συμφωνίας σχετικά με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ εξαγρίωσε ορισμένους πολίτες.

Έτσι, κατευθύνθηκαν προς τα κυβερνητικά κτίρια αφότου έγινε γνωστή η συμφωνία, με τον Πασινιάν να χαρακτηρίζει το κείμενό της ως «οδυνηρό» τόσο για εκείνον όσο και για τους Αρμένιους.

Άλλωστε, ο ίδιος έγραψε στο προφίλ του στο Facebook το εξής:

«Αγαπητοί πολίτες, αδελφοί και αδελφές, για μένα προσωπικά και για όλους μας, πήρα μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση. Μαζί με τους προέδρους της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν, υπέγραψα μια δήλωση για τον τερματισμό του πολέμου του Καραμπάχ από τη 01:00 π.μ.».
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του, ο Πασινιάν ανέφερε:

«Πήρα αυτή την απόφαση ως αποτέλεσμα μιας βαθιάς ανάλυσης της στρατιωτικής κατάστασης και της εκτίμησης των ανθρώπων που έχουν την καλύτερη γνώση της κατάστασης. Βασίζεται επίσης στην πεποίθηση ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση στην κατάσταση που δημιουργήθηκε. Θα γράψω ένα μήνυμα για αυτό τις επόμενες μέρες. Δεν είναι νίκη, αλλά δεν υπάρχει ήττα μέχρι να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Δεν θα ξέρουμε ποτέ τους εαυτούς μας και αυτό θα πρέπει να είναι η αρχή της εθνικής μας ενότητας, την εποχή της αναγέννησης».

……….

Sputnik  10/11/2020

Σχ. : Το ότι αυτά συνέβησαν στην εποχή της διακυβέρνησης Πασινιάν, αντικειμενικά δείχνει πως ο ίδιος έχει ευθύνες, τεράστιες ευθύνες.

Tags: