- 1 June 2012
- By TourkikaNea.gr
- 0 Comments
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Σύλληψη για το ¨Όχι στο YÖK¨
Ο φοιτητής πανεπιστημίου Μπουράκ Αϊκούρτ συνελήφθη διότι έγραψε σε τοίχο ¨Όχι στο YÖK¨, ¨Ζήτω η αδερφοσύνη των λαών¨ και ¨Ζητάμε δωρεάν εκπαίδευση και πρόσβαση¨
Ο Μωχάμετ Μουράκ Αϊκούρτ-τριτοετής φοιτητής της σχολής μηχανικών σχεδίου του πανεπιστημίου Σελτσούκ του Ικονίου, στις 9 Μαίου 2012 προφυλακίστηκε από το 3ο Πρωτοδικείο Ικονίου με την κατηγορία ¨διενέργεια προπαγάνδας παράνομης οργάνωσης¨.
Μια από τις αιτίες ήταν ότι έγραψε στον τοίχο το σύνθημα ¨Όχι στο YÖK¨
Τα υπόλοιπα στοιχεία σε βάρος του ήταν :
Έγραψε στον τοίχο ¨Ζήτω η αδερφοσύνη των λαών¨.
Απόπειρα διοργάνωσης εκδήλωσης στο πανεπιστήμιο με θέμα τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς και τηλεφωνικές επαφές σχετικά με αυτό.
Κόλλησε στον τοίχο κείμενο που έγραφε ¨Ζητάμε δωρεάν εκπαίδευση και πρόσβαση¨
Τηλεφωνική συνεννόηση με φίλους του για να πάνε στην συναυλία των
Τώρα λοιπόν ο ευρισκόμενος πλέον στις φυλακές τύπου Ε του Ικονίου Αϊκούρτ με βάση το άρθρο 314/2 του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα κατηγορείται πως είναι μέλος του DHKP-C, και με βάση το 7/2 του αντιτρομοκρατικού νόμου για ¨διενέργεια προπαγάνδας παράνομης οργάνωσης¨.
Κατά την εισαγγελική ανάκριση αποκαλύφθηκε πως επί δύο χρόνια παρακολουθούνται με τεχνικά μέσα οι τηλεφωνικές συνομιλίες του 20χρονου φοιτητή.
…………………..
Εφ. Ραντικάλ 29-5-2012
