ΔΙΩΞΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ: ΜΕ ΦΤΩΧΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΛΛΙΠΕΣ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ…

ΔΙΩΞΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ: ΜΕ ΦΤΩΧΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΛΛΙΠΕΣ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ…

Κείμενο του ιστολόγιου  25/5/2020

Γνωρίζουμε όλοι τον αγώνα που δίνουν οι δυνάμεις ασφαλείας μας, για να αποτρέψουν την παράνομη μετανάστευση και μπράβο τους. Για να βελτιωθεί όμως το αποτέλεσμα πρέπει να επισημαίνουμε και τις αδυναμίες.

Έτσι μάθαμε σήμερα πως αν και η αστυνομία έχει προμηθευτεί αμερικανικά συστήματα με καρφιά που σκάζουν τα λάστιχα του οχήματος του οποιουδήποτε που δεν σταματά στα μπλόκα, δεν τα χρησιμοποιεί ακόμη, διότι λέει ¨δεν επιτρέπεται¨!  Μα είμαστε στα καλά μας ;

Το αποτέλεσμα είναι πως εντοπίζουν κάποιον π.χ. στις Φέρρες και μπορεί να τον πιάσουν π.χ. στα Κερδύλλια ! Αν τελειώσει η βενζίνη του !  Στο μεταξύ οι λαθροδιακινητές οδηγούν με τρόπο που είναι απίστευτα επικίνδυνος όχι μόνο για το δικό τους όχημα αλλά και για τους άλλους που κινούνται στον δρόμο. Έτσι π.χ. πριν από κάποιο διάστημα εντοπίστηκε κάποιος που μετέφερε λαθρομετανάστες κι αυτός  για να αποφύγει την σύλληψη μπήκε στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας !  Και αυτό έχει γίνει αρκετές φορές !  Κι όλα αυτά γιατί ¨δεν επιτρέπονται τα καρφιά¨….

Να επισημάνουμε επίσης πως επειδή οι εγκληματίες ξέρουν καλά τους νόμους που τους αφορούν, χρησιμοποιούν  ανήλικους οδηγούς στα οχήματα διότι ακόμη κι αν συλληφθεί ο ανήλικος, για το συγκεκριμένο αδίκημα της παράνομης διακίνησης μεταναστών δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ !

Μήπως πρέπει να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις ;