Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΚΟΥΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ

0 σχόλια Share:

Ο μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ οργάνωσε σεμινάριο για τα μέλη των διαχειριστικών επιτροπών των χωριών

Στις 22 Φεβρουαρίου 2012 ημέρα Πέμπτη, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ οργάνωσε στην αίθουσα της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής σεμινάριο για τα μέλη των διαχειριστικών επιτροπών στα χωριά με τίτλο ¨Βακούφια και βακούφια στην Δυτική Θράκη¨.

Κατά το σεμινάριο που ετοιμάστηκε και παρουσιάστηκε από τον μουφτή Ιμπραήμ Σερίφ παρασχέθηκαν προς τα έλη των επιτροπών πληροφορίες σχετικά με τα βακούφια στο Ισλάμ και σχετικά με τις συμφωνίες και τους νόμους που αφορούν τα βακούφια στην Δυτική Θράκη. Σε αυτό το σεμινάριο που οργανώθηκε για πρώτη φορά μετείχαν περίπου 120 μέλη των επιτροπών αυτών. Ο μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ στην παρουσίαση του, αναφέρθηκε στην σημασία των Βακουφίων για την Τουρκομουσουλμανική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης και περιέγραψε το σχετικό διάστημα από το 1821 έως το 2008. Ο μουφτής Σερίφ περιέγραψε τις αιτίες για τα προβλήματα που υπήρξαν σε διάφορους καιρούς, πρόβαλε ως παράδειγμα ότι τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία στα πλαίσια των εργασιών για το σύνταγμα κλήθηκε από τη Τουρκία ο πατριάρχης Βαρθολομαίος να υποβάλει τα αιτήματα του, και υπογράμμισε πως ¨η πατρίδα μας η Ελλάδα πρέπει να παραδειγματιστεί από αυτές τις θετικές εξελίξεις¨.

Ο Σερίφ τόνισε πως η περιουσία των βακουφίων δεν ανήκει προσωπικά στα άτομα και παρακάλεσε σε αυτό το θέμα να επιδείξουν ευαισθησία και από θρησκευτική και από νομική σκοπιά. Τέλος ανέφερε πως αυτού του είδους οι συγκεντρώσεις αποτελούνε και μια αφορμή για την καλύτερη γνωριμία ανθρώπων από διαφορετικά χωριά.

 Εφ. Μπιρλίκ 22-2-2012

Previous Article

ΕΝΕΔΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Next Article

ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΑΡΝΙΤΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!