Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

OI ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

14 Comments Share:

Εφ. Μπιρλίκ 25-2-2011

Oι μουφτήδες μας στην Άγκυρα

Δελτίο Τύπου του εκλεγμένου Μουφτή Κομοτηνής

ΟΙ ηγέτες της κοινότητας και εκλεγμένοι μουφτήδες της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, Αχμέτ Μέτε και Ιμπραίμ Σερίφ είχαν συναντήσεις στην Άγκυρα στο διάστημα 20-23 Φεβρουαρίου. Στις 21-2 επισκέφτηκαν τον Υπουργό Θρησκειών της Τουρκικής Δημοκρατίας καθηγητή Μεχμέτ Γκιορμέζ και τους υφυπουργούς του και επ΄ ευκαιρία των νέων καθηκόντων που ανέλαβαν, τους συνεχάρησαν και ευχήθηκαν να έχουν επιτυχίες. Σε αυτήν την υψηλού επιπέδου συνάντηση τέθηκε και ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, το θέμα των μουφτήδων και εξετάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις. Υπήρξε αμοιβαία και επωφελής ανταλλαγή απόψεων.

 Στις 22 Φεβρουαρίου ημέρα Τρίτη, οι ενάρετοι μουφτήδες μας είχαν συναντήσεις με υψηλά ιστάμενους του αρμόδιου για τους Τούρκους του εξωτερικού υπουργείου. Εκεί εξέφρασαν ξανά τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Επίσης ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην Δυτική Θράκη.

Οι μουφτήδες μας μετά από ένα γεμάτο πρόγραμμα, συναντήθηκαν με Δυτικοθρακιώτες που σπουδάζουνε στην Άγκυρα και έδιωξαν την νοσταλγία. Οι μουφτήδες μας κατά την διάρκεια δείπνου με τους φοιτητές, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα προβλήματα τους. Στο δείπνο αυτό κατά το οποίο μίλησαν στους φοιτητές, μετείχαν και διπλωμάτες που έχουν υπηρετήσει παλιότερα στην Δυτική Θράκη. Επίσης συναντήθηκαν με τον καταγόμενο από την Δυτική Θράκη βουλευτή Μεχμέτ Μουεζίνογλου, με τον οποίον αντάλλαξαν απόψεις για την Δυτική Θράκη.

Μετά τις συναντήσεις οι δύο μουφτήδες επέστρεψαν στην Δυτική Θράκη.

Previous Article

ΔΡΑΣΤHΡΙΟΤΗΤΕΣ ΛΟΜΠΙ

Next Article

ΤΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΠΡΟΞΕΝΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *