Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥΦΤΗ

No Comments Share:

Iστοσελίδα της εφ. Μπιρλίκ  3-6-2010

To θέμα της εκλογής μουφτή για το οποίο χρόνια αγωνίζεται η Τουρκομουσουλμανική μειονότητα της Δ. Θράκης χτύπησε και τους ομοεθνείς μας που ζούνε στην Βουλγαρία. Διαδήλωση διαμαρτυρίας έγινε στην Σόφια μετά τον διορισμό από τα Βουλγαρικά δικαστήρια ενός άλλου ατόμου στη θέση του αρχιμουφτή Μουσταφά Χάτζι που εξελέγη στις 31- 10-2009. 800 θρησκευτικοί λειτουργοί που είχαν έρθει από διάφορες περιοχές της χώρας αφού συμμετείχαν σε συγκέντρωση στη Σόφια, έκαναν διαμαρτυρία ενάντια στην απόφαση του Ανώτατου Εφετείο. Οι θρησκευτικοί λειτουργοί αντέδρασαν στην επανατοποθέτηση σε αυτό το αξίωμα του τέως αρχιμουφτή Νεντίμ Γκέντσεβ

Ο αρχιμουφτής Μουσταφά Χάτζι δήλωσε πως το δικαστήριο με την απόφαση που πήρε δεν αποδέχτηκε την θέληση των Μουσουλμάνων. Λέγοντας πως βιώνοντας την θρησκεία σκοπεύει να συμβάλει στην εθνοτική ειρήνη, δήλωσε : ¨ Ποτέ δεν εναντιωθήκαμε στο κράτος. Εμείς επιθυμούμε η Βουλγαρία να αποτελεί για όλους μας  μια ¨μάνα¨. Θέλουμε να εκφράζουμε ελεύθερα τη θέληση μας. Θέλουμε ελευθερία, ειρήνη και ισότητα για όλο τον λαό της χώρας.¨ Ο Χάτζι ανέφερε πως θα συνεχίσει την διεκδίκηση δικαιωμάτων με ειρηνικούς δρόμους.

Ο εκλεγμένος Μουφτής Χάτζι δήλωσε πως θα ήθελε να πει πως βιώνει ελεύθερα την θρησκεία, αλλά δεν μπορεί να το πει.

Ο ιμάμης Κεμάλ Ρασίτ που ήρθε από την Φιλιππούπολη είπε πως ο διορισμένος αρχιμουφτής Νεντίμ Γκέντσεβ την περασμένη περίοδο στήριξε τις περιουσίες των μουσουλμάνων και διεκδίκησε τα δικαιώματα τους.

Ο δικηγόρος της αρχιμουφτείας Ασάν Ιμάμοβ είπε πως παρά την απόφαση του δικαστηρίου, η εκλογή του Χάτζι στο συνέδριο έγινε με καθ΄όλα νόμιμο τρόπο. Η διακήρυξη που ετοίμασαν ιμάμηδες και μουφτήδες ως εκπρόσωποι 150 χιλιάδων μουσουλμάνων θα τεθεί υπόψιν των Βουλγαρικών και Ευρωπαικών αρχών.

Previous Article

ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ

Next Article

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *