Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΤΑΝ ΣΠΙΛΩΝΑΝ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ, ΤΩΡΑ..

No Comments Share:

Στον Άρειο Πάγο η δίκη Νικοπούλου

yargbuyuk

Στις 31 Μαρτίου συζητήθηκε στον Άρειο Πάγο η υπόθεση της αγωγής που υπέβαλε η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου κατά της εφημερίδας Γκιουντέμ.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης που έγινε στο Β΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου την εφημερίδα Γκιουντέμ εκπροσώπησε ο δικηγόρος Ιχσάν Καγιά και την Χαρά Νικοπούλου ο αδερφός της ο Ευθύμιος Νικόπουλος.

Οι υποθέσεις των αγωγών της Χαράς Νικοπούλου κατά των εφημερίδων Γκιουντέμ και Μιλλέτ είχαν εκδικαστεί στο Εφετείο Θράκης στις 22/3/2013. Το εφετείο είχε μειώσει σε 30 χιλιάδες ευρώ τις ποινές των δύο εφημερίδων, που ήταν για την Γκιουντέμ 150 χιλιάδες ευρώ και για την Μιλλέτ 120 χιλιάδες ευρώ. Επίσης είχε μειώσει σε 3 μήνες φυλάκισης την ποινή των 10 μηνών φυλάκισης που είχε επιβληθεί στους Τζεγκίζ Ομέρ και Τζεμίλ Καμπζά.

Το εφετείο καθόρισε επίσης ως έξοδα για κάθε υπόθεση το ποσό των 1800 ευρώ, όταν εκείνη είχε ζητήσει 5.400 ευρώ.

Μετά από την εφετειακή απόφαση η εφημερίδα Γκιουντέμ προσέφυγε στον Άρειο Πάγο.

Ο δικηγόρος της εφημερίδας Γκιουντέμ μιλώντας σχετικά με το θέμα ανέφερε τα εξής : ¨Ξέρετε ότι η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου που υπηρετούσε στο Μεγάλο Δέρειο είχε υποβάλει αγωγή ενός εκατομμυρίου ευρώ σε κάθε μια από τις εφημερίδες Γκιουντέμ και Μιλλέτ, με τον ισχυρισμό πως δημοσίευσαν ψευδείς ειδήσεις για την ίδια. Χωρίς καν να στείλει κάποια διάψευση, η υπόθεση σχετικά με τις ειδήσεις που φέρεται να ήταν ψευδείς εκδικάστηκε αρχικά στο Πρωτοδικείο. Η απόφαση εκεί ήταν ποινή 150 χιλιάδων ευρώ για την εφημερίδα Γκιουντέμ. Στο εφετείο αργότερα μειώθηκε σε 30 χιλιάδες ευρώ. Μαζί βέβαια με τα έξοδα και τους τόκους βγαίνει ένα ποσό πάνω από 40 χιλιάδες ευρώ. Εμείς μεταφέραμε την υπόθεση στον Άρειο Πάγο. Ζητήσαμε να απορριφθεί η εφετειακή απόφαση. Υποστηρίξαμε πως είναι μια άδικη απόφαση που επιβάλει αστρονομικά ποσά.

Και δείξαμε ως παράδειγμα την ποινή των 15 χιλιάδων ευρώ που επιβλήθηκε σε πανελλαδική εφημερίδα μετά από αγωγή που είχε υποβάλλει σε βάρος της ο πρώην υπουργός Ρουσόπουλος. Αναφέραμε πως οι σχετικές με τοπικές εφημερίδες αποζημιώσεις είναι γύρω στα 1500-2000 ευρώ. Τονίσαμε επίσης πως η υπόθεση άρχισε δίχως καν να σταλεί μια διάψευση. Περιγράψαμε πως η απόφαση αποτελεί παραβίαση άρθρων της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αναφέραμε πως παραβιάστηκε η ελευθερία του τύπου, πως η απόφαση δεν είναι επαρκώς δικαιολογημένη και αιτηθήκαμε την ακύρωση της. Πιστεύουμε πως ο Άρειος Πάγος θα δει την υπόθεση νομικά και από την σκοπιά της ελευθερίας του τύπου και θα πάρει την πιο σωστή απόφαση¨.

Ο δικηγόρος Ιχσάν Καγιά ανέφερε πως η σχετική με την Γκιουντέμ απόφαση του Αρείου Πάγου να αναμένεται να ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες.

Στο μεταξύ τις επόμενες μέρες αναμένεται να προσφύγει στον Άρειο Πάγο και η εφημερίδα Μιλλέτ.

Εφ.Γκιουντέμ 7/4/2014

Previous Article

ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΑΒΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΗ – ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ

Next Article

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *