Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΑ

0 σχόλια Share:

Ιστοσελίδα της εφ. Μπιρλίκ 2-5-2010

Πραγματοποιήθηκε στις 24-4 στο Ξενοδοχείο Chris & Eve ο ¨2ος διαγωνισμός και παρουσίαση παραδοσιακών Τουρκικών Φαγητών Δυτικής Θράκης¨ που οργάνωσε το περιοδικό Η φωνή του δασκάλου. Στην εκδήλωση που άρχισε με έκθεση φωτογραφίας ¨Παραδοσιακών Τουρκικών Φαγητών και φαγητά γάμου στη Δυτικής Θράκη ¨ καθώς και με ¨Είδη Παραδοσιακής Κουζίνας¨, παρουσιάστηκαν περίπου 650 περίπου είδη φαγητών.

Η εκδήλωση άρχισε με την εναρκτήρια ομιλία της ιδιοκτήτριας και Διευθύντριας Έκδοσης του περιοδικού Η φωνή του δασκάλου Ιλκνούρ Χαλίλ. Η Ιλκνούρ Χαλίλ περιγράφοντας τους σκοπούς της διοργάνωσης της εκδήλωσης της εκδήλωσης είπε :

¨ Οι Τούρκοι που ζούνε στην Δ. Θράκη μαζί με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας, δεν επηρεάστηκαν από κουλτούρες διαφορετικής κουζίνας, μπόρεσαν όπως με τα είδη και τα έθιμα τους, έτσι και με την κουλτούρα κουζίνας τους να την διαφυλάξουν κατά τον καλύτερο τρόπο και να την μεταφέρουν μέχρι σήμερα. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης ζώντας μαζί με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας, είτε αφορά την ημερήσια κατανάλωση, είτε τα φαγητά που προσφέρονται σε γιορτές, γάμους και μεβλίτ, όλα είναι παραδοσιακά φαγητά που έγιναν γνωστά και μεταδόθηκαν από τους μεγαλύτερους στις οικογένειες. Και εμείς σαν περιοδικό Η Φωνή του Δασκάλου, σήμερα αφήνοντας πίσω το δωδέκατο έτος κυκλοφορίας και μπαίνοντας στο δέκατο τρίτο, οργανώσαμε μια τέτοια εκδήλωση ώστε να παρουσιάσουμε και να καταγράψουμε τα παραδοσιακά φαγητά που ανήκουν στην Τουρκική κουζίνα μας, που διαφυλάχτηκαν ως τις μέρες μας αλλά φοβηθήκαμε μήπως μετά από κάποιο διάστημα χαθούνε. Στην πρώτη εκδήλωση που οργανώσαμε το 2006 διαπιστώσαμε 230 διαφορετικά φαγητά που ανήκουν στην Τουρκική κουζίνα της Δυτικής Θράκης. Με την εκδήλωση που οργανώσαμε φέτος θελήσαμε να καταγράψουμε και να μοιραστούμε μαζί σας τα φαγητά που δεν εντοπίσαμε την πρώτη φορά. Σκεφτόμαστε μετά από αυτήν την εκδήλωση, μαζί με τα φαγητά που εντοπίσαμε το 2006, να τα βγάλουμε σε βιβλίο.

Εμείς σαν περιοδικό Η Φωνή του δασκάλου διοργανώνοντας δεύτερη φορά το ¨Διαγωνισμό και παρουσίαση παραδοσιακών Τουρκικών Φαγητών Δυτικής Θράκης¨, καλέσαμε όλο τον λαό μας να συμμετάσχει και υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον. Σήμερα υπάρχουν εδώ 650 φαγητά που θα προσφερθούνε σε εσάς, που ετοιμάστηκαν σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Θράκης. Σήμερα οι γυναίκες μας, ακόμα και από τα πιο μακρινά χωριά, με μεγάλη αυτοθυσία ετοίμασαν και έφεραν τα φαγητά τους, με σκοπό να συμβάλουν στην κουλτούρα μας. Εγώ θέλω για μια ακόμη μια φορά να τις ευχαριστήσω για την ευαισθησία που έδειξαν, για τις γεμάτες αυτοθυσία εργασίες τους και για το ότι ταξίδεψαν περίπου τρεις ώρες για να είναι μαζί μας σήμερα.

Τελειώνοντας την ομιλία μου θέλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω την Εσίν Σάρνιτς, σύζυγο του προξένου της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Σάρνιτς που από τη μέρα που αποφασίσαμε για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης μας στήριξε μέχρι σήμερα με τις ιδέες της………….

…………………………………………

Ακολούθως στις ομιλίες τους, ο εκλεγμένος Μουφτής Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερίφ, ο εκλεγμένος Μουφτής Ξάνθης και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης Αχμέτ Μέτε και ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Σάρνιτς, συνεχάρησαν το περιοδικό Η Φωνή του δασκάλου για την διοργάνωση μιας τέτοιας επιτυχημένης εκδήλωσης.

Σχόλιο : Στην φωτογραφία βλέπετε τον ένα και μοναδικό αιρετό Έλληνα που μετείχε στην εκδήλωση. Υπερνομάρχης Μηνόπουλος. Άξιος…

Previous Article

ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟΣ

Next Article

ΚΑΛΟΣ Ο ΕΡΩΤΑΣ, ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *