Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΝΕΟΛΑΙΑ

0 σχόλια Share:

Ιστοσελίδα της εφ. Μπιρλίκ 28-4-2010

Η Ένωση Επιστημόνων Μειονότητας, το βράδυ της Δευτέρας 26 Απριλίου στην αίθουσα της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής πραγματοποίησε την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της ζωγράφου και ποιήτριας Φουσούν Σουκά με τίτλο ¨Κραυγή¨.

Στην παρουσίαση μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς και η σύζυγος του Εσίν Σάρνιτς.

Την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής που άρχισε στις 19.00, την έκαναν ο δικηγόρος Χαλίλ Μουσταφά, η δικηγόρος-ποιητής Σεφαάτ Αχμέτ, και ο φιλόλογος Χακάν Μουμίν. Στις 8 έγινε η παρουσίαση του βιβλίου στα ελληνικά.. Αυτοί που τα παρουσιασαν στα Ελληνικά ήταν η Τζένη Κατσαρή Βαφειάδη φιλόλογος και εκδότρια, ο δικηγόρος και μουσικός Χαλίλ Μουσταφά και ο δημοσιογράφος και δημοτικός σύμβουλος Δάμων Δαμιανός.

Ανάμεσα σε αυτούς που ήταν παρών ήταν ο δήμαρχος Κομοτηνής Κοτσάκης και δημοτικοί σύμβουλοι και ο αντινομάρχης Κατσιμίγας. Κατά την παρουσίαση αυτοί που πήραν το λόγο μίλησαν για την αγάπη της κυρίας Φουσούν για την τέχνη. Ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς στην σύντομη ομιλία που έκανε συνεχάρη την κυρία Φουσούν για την σημαντική δουλειά που έκανε. Η συνταξιούχα από την Τουρκία δασκάλα Γκουζιντέ Γκουζίν Σεζγκίν στην σύντομη ομιλία της ανέφερε  ¨Να παραδειγματίζεστε από τέτοιες γυναίκες, παρατηρώ την δουλειά της κυρίας Φουσούν Σουκά με προσοχή και βλέπω ότι θέλει να σας προσφέρει κάτι. Εκπροσώπησε με πολύ ωραίο τρόπο εδώ την Τουρκάλα γυναίκα ¨.

Σχόλιο : Δεν ενοχλήθηκαν και πολύ φαίνεται οι προαναφερθέντες αιρετοί από την επιλογή του χώρου όπου έγινε η παρουσίαση. Λέτε να μην περνάει από το μυαλό τους πως έτσι νομιμοποιούνε με την παρουσία τους έμμεσα τον τουρκοσύλλογο ;

Previous Article

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ PENGUEN

Next Article

ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *