Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ, ΜΙΤ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

0 σχόλια Share:

H MIT προήγαγε τον διευθυντή της στην Γερμανία!

Ο Ιλχάν Σαϊγκιλί-πρόξενος της Τουρκίας στην Φραγκφούρτη που είχε στενές σχέσεις με την τουρκικής καταγωγής Γερμανίδα επιθεωρήτρια της γερμανικής αστυνομίας Ντοντού Γιαζγκάν η οποία απομακρύνθηκε από την θέση της επειδή δούλευε για την ΜΙΤ, διορίστηκε ως πρέσβης στην Ελβετία.

Σύμφωνα με την αναφορά που ετοίμασε γερμανική υπηρεσία πληροφοριών σχετικά με Ντοντού Γιαζγκάν που απομακρύνθηκε από την θέση της επειδή εργαζόταν και για την ΜΙΤ, η Γιαζγκάν συναντιόταν συχνά με τους πρόξενους της Φρανκφούρτης και του Μάινζ. Η γερμανική υπηρεσία τεκμηρίωσε πως η Γιαζγκάν διαμέσου αυτών των πρόξενων έδινε πληροφορίες.

Ο Ιλχάν Σαϊγκιλί που υπηρέτησε ως πρόξενος στην περίοδο 2008-2012, αναφέρεται πως εργάστηκε πολύ στενά με την Ντοντού Γιαζγκάν που εκείνη την περίοδο εργαζόταν ως ¨υπεύθυνη συμμόρφωσης¨ στην Διεύθυνση Ασφαλείας του Βιζμπάντεν.

Αναφέρεται πως ο Σαϊγκιλί που είχε στενή σχέση με την Γιαζγκάν, θεωρείται πως ήταν από τους επικεφαλής τη ΜΙΤ στην νότια Γερμανία. Στις 14/11/2016 ο Σαϊγκιλί προήχθη στην πρεσβεία της Βέρνης στην Ελβετία.

………………

Από την μέρα που διορίστηκε εκεί ο Σαϊγκιλί η πρεσβεία της Βέρνης μετατράπηκε σε κέντρο της ΜΙΤ, Το περασμένο Μάρτιο, η μεγαλύτερη γερμανόφωνη εφημερίδα της Ελβετίας η Tages Anzeiger,στηριζόμενη στην ετήσια αναφορά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έγραψε πως η πρεσβεία στην Βέρνη έχει καταστεί κέντρο  πρακτόρων της ΜΙΤ. H εφημερίδα έγραψε πως ιδιαίτερα μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15/7, η πρεσβεία στην Βέρνη έχει καταστεί κέντρο πρακτόρων και ότι οι τουρκικής καταγωγής μετανάστες που ζούνε στην Ελβετία πιέζονται να καταστούν πράκτορες για την πρεσβεία.

ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΚΡ

Ο Σαϊγκιλί έχει στενές σχέσεις με το παράρτημα Αυστρίας του UETD (Ένωση Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών)  που είναι μια οργάνωση του ΑΚΡ, μετείχε σε πολλές συγκεντρώσεις της UETD, ασκώντας εκεί την πολιτική του ΑΚΡ. Ο πρέσβης Σαϊγκιλί έχει στενές σχέσεις εκεί και με τον Μουράτ Σαχίν-πρόεδρο του παραρτήματος Ελβετίας της UETD που είναι πράκτορας του τουρκικού κράτους και ενεπλάκη στην επίθεση στην Ζυρίχη στον δημοσιογράφο Τζαν Ντουντάρ και σε άλλα περιστατικά.

Η ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ-ΓΙΑΖΓΚΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΣΤΗΝ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ !

Όταν ο Ιλχάν Σαίγκιλί υπηρετούσε στην Φρανκφούρτη το πιο στενό του στέλεχος ήταν η τυφλοπόντικας της ΜΙΤ Ντοντού Γιαζγκάν που εργαζόταν στην Αστυνομική Διεύθυνση του Βιζμπάντεν. Ο Σαϊγκιλί όπου τον καλούσαν έπαιρνε μαζί του και την Γιαζγκάν. Η λεπτομέρεια αυτή δεν διέφυγε από την γερμανική υπηρεσία πληροφοριών και τεκμηριώθηκε η στενή σχέση των δύο Τούρκων. Στις 18/8/2012 είχαν βρεθεί οι δυό τους σε γεύμα στο Μπαντ Χόμπουργκ.

Μάλιστα ο Σαϊγκιλί στις 8/9/2012 πριν παραδώσει τα καθήκοντα του στην Φρανκφούρτη, είχε επισκεφτεί τουρκικής καταγωγής επαγγελματίες στην επαρχία του Έσσεν. Εκείνη την μέρα όλη την μέρα τον συνόδευε η Γιαζγκάν. Ένα άλλο όνομα που τον συνόδευε εκείνη την μέρα ήταν και ο αρμόδιος του παραρτήματος Φρανκφούρτης της UETD ο Αμπντούλ Ακπινάρ.

https://anfturkce.net/kurdistan/mIt-in-almanya-daki-sefi-terfi-etti-94428

7/8/2017

Previous Article

65 τουρίστες που βρισκόταν στο Μπόντρουμ μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία

Next Article

ΠΟΛΗ ΤΖΙΖΡΕ ΣΤΗΝ ΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑ (ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ)

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!