Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

0 σχόλια Share:

Εφ. Μπιρλίκ   10-11-2010 

 

 

O Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, όπως κάθε χρόνο μνημονεύτηκε στη Δυτική Θράκη με αγάπη και σεβασμό. Πολλοί ομογενείς μετείχαν στην τελετή που έγινε στο προξενείο της Κομοτηνής. Στις 09.05 υπήρξε ενός λεπτού σιγή και μετά ο εθνικός ύμνος. Ακολούθως παιδιά απήγγειλαν ποιήματα και έγιναν ομιλίες. Μιλώντας στην τελετή ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς ανέφερε : ¨ Πραγματικά έχει μια ιδιαίτερη σημασία να τον μνημονεύουμε και να στηρίζουμε τις αξίες Του σε αυτά τα χώματα. Φυσικά ο Ατατούρκ ήταν ένας από αυτούς, ο ίδιος ήταν από την Ρούμελη, οι πρόγονοι του ήταν εποχή ζούσαν στη Μακεδονία. Ο Ατατούρκ κατά καιρούς έζησε στη Θεσσαλονίκη και στο Μοναστήρι.¨. 

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΣΑΡΝΙΤΣ
¨Όπως κάθε χρόνο γιορτάστηκε με ενθουσιασμό. Η μειονότητα μας όπως πάντα, δεν μας άφησε μόνους. Υπήρχε μεγάλη συμμετοχή, μεγάλη συγκέντρωση. Μια μεγάλη συγκέντρωση από συλλόγους, πολιτικούς, πρόεδρους συλλόγων και άλλους πολίτες της μειονότητας, δεν μας άφησαν μόνους αυτήν τη μέρα μνήμης. Οφείλω τις ευχαριστίες μου σε όλους. Φυσικά ο Ατατούρκ ήταν ένας από αυτούς, ο ίδιος ήταν από την Ρούμελη, οι πρόγονοι του ήταν εποχή ζούσαν στη Μακεδονία. Ο Ατατούρκ κατά καιρούς έζησε στη Θεσσαλονίκη και στο Μοναστήρι. Για αυτό είναι ένας άνθρωπος που βγήκε από αυτά τα χώματα. Για αυτό ο Δυτικοθρακιώτης αγκαλιάζει με μια άλλη στοργή τον Ατατούρκ, και βλέποντας ότι σε σχέση με πέρσι η αγάπη αυτή συνεχίζει να μεγαλώνει, και αυτό μας παρέχει μεγάλη ικανοποίηση¨.  

Σχόλιο : Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες δεν έλλειψαν από την τελετή μνήμης, η Σιμπέλ Μουσταφάογλου, οι ψευδομουφτήδες, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο υποψήφιος δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καμπζά κ.α.

Previous Article

ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΚΚ

Next Article

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *