Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

0 σχόλια Share:

Ο Ατατούρκ τιμήθηκε στην Θεσσαλονίκη στο σπίτι όπου γεννήθηκε

ataturk-selanik-te-dogdugu-evin-onunde-anildi-5286796_400

Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην 75η επέτειο του θανάτου του, τιμήθηκε με τελετή που οργανώθηκε μπροστά στο σπίτι όπου γεννήθηκε.

Στο πρόγραμμα τιμής που τελέσθηκε στην Θεσσαλονίκη της Ελλάδας, μετείχε υπουργός Υγείας Μουεζίνογλου και η επιτροπή μαζί του.

Το πρόγραμμα τιμής άρχισε με τις σειρήνες που χτύπησαν στις 09:05, την στιγμή που πέθανε ο Ατατούρκ. Μετά από ενός λεπτού σιγή εψάλη ο εθνικός ύμνος. Ομάδα πολιτών που μετείχαν στην τελετή, όλοι μαζί ανέγνωσαν τον όρκο των μαθητών.

Μιλώντας στην τελετή ο πρόξενος Θεσσαλονίκης Τουγρούλ Μπιλτεκίν, χαιρέτισε τους πολίτες που ήρθαν από διάφορα μέρη της Τουρκίας και αναφέρθηκε στην σημασία της μέρας.

Ο υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου δήλωσε πως όταν είδαν το σπίτι όπου έζησε ο Ατατούρκ αισθάνθηκαν ελπίδα και εμπιστοσύνη.

Μετά από τις ομιλίες ο υπουργός Μουεζίνογλου και η επιτροπή μαζί του, επισκέφτηκαν το μετατραπέν σε μουσείο σπίτι που γεννήθηκε ο Ατατούρκ, ενημερώθηκαν σχετικά, και εξέτασαν το σπίτι και τα αντικείμενα σε αυτό.

Πρακτορείο ειδήσεων Cihan 10/11/2013

Σχ : Σε δημοσίευμα του πρακτορείου Αnadolu για το ίδιο θέμα, μεταξύ άλλων αναφέρεται πως ¨Μαθητές από διάφορα σχολεία Τουρκίας και Ελλάδας που μετείχαν στην τελετή, φώναξαν το σύνθημα  ¨Είμαστε στρατιώτες του Ατατούρκ¨  και ανέγνωσαν τον όρκο των μαθητών¨

Σκεφθείτε τι είχε να γίνει αν στην Ελλάδα σε κάποια π.χ. γιορτή σχολείου οι δάσκαλοι έβαζαν τα παιδιά να φωνάξουν πως ¨Είμαστε στρατιώτες του Κολοκοτρώνη¨. Τι είχαν να ακούσουν….

Previous Article

TOYΡΚΙΑ 09:05 10/11/2013

Next Article

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *