Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ;

0 σχόλια Share:

Ποιος διέταξε τον φόνο των χριστιανών ;

Σας έλεγα την ιστορία του Ιλκέρ Τσινάρ ο οποίος ήταν υπάλληλος του TUSHAD (Τμήμα Εθνικής Στρατηγικής και Επιχειρήσεων), μια κεκαλυμμένη στρατιωτική μονάδα όπως ήταν και η JITEM που επίσης έχει ισχυρούς δεσμούς με το TUSHAD.

Ο Τσινάρ διείσδυσε στην χριστιανική κοινότητα και συγκέντρωσε πολλές πληροφορίες προσποιούμενος τον ιεραπόστολο. Έγινε θρησκευτικός ηγέτης, και μετά από μια νέα εντολή που πήρε έγινε ξανά ¨μουσουλμάνος¨ και άρχισε μια καμπάνια κατά των ιεραπόστολων σε όλη τη χώρα.

Από το 2ο κατηγορητήριο σχετικά με την σφαγή στην Μαλάτια μάθαμε επίσης πως διατάχθηκε επίσης να εργαστεί μαζί με την στρατοχωροφυλακή της Μαλάτιας ενάντια στους ιεραπόστολους. Από τις δηλώσεις του Τσινάρ ο οποίος τώρα τα λέει όλα επιδιώκοντας ασυλία έναντι των πληροφοριών που δίνει, αντιλαμβανόμαστε πως η Μαλάτια ήταν ένα από τα κέντρα του ψυχολογικού πολέμου ενάντια στους ιεραπόστολους και τους χριστιανούς. Ο Τσινάρ έδωσε μια αρκετά λεπτομερειακή αναφορά σχετικά με το πώς η στρατοχωροφυλακή της Μαλάτιας διεύθυνε αυτόν τον ψυχολογικό πόλεμο και το πώς άνοιξαν τον δρόμο για την σφαγή της Μαλάτιας. Ο Τσινάρ μας είπε πως ταξίδεψε πολλές φορές στην Μαλάτια για να μετάσχει σε αυτά τα ¨εργαστήρια¨. Σε αυτά τα εργαστήρια παρήχθησαν πολλά ντοκουμέντα για να χρησιμοποιηθούν σαν παραπληροφόρηση ενάντια στους ιεραπόστολους. Για παράδειγμα μερικά από αυτά τα ντοκουμέντα ¨αποδεικνύουν¨ πως οι ιεραπόστολοι συνδέονται με το ΠΚΚ, ενώ άλλα ¨δείχνουν¨ σύνδεση τους με τις ΗΠΑ. Κατά το διάστημα 2005-2007 υπήρχαν πολλές φήμες αυτού του είδους που ακουγόταν στην Τουρκία.

Το επίσης εκπληκτικό είναι το πόσα χρήματα ξόδεψε η στρατοχωροφυλακή Μαλάτιας για αυτήν τη ¨δουλειά¨. Ο Τσινάρ είπε πως του δόθηκαν 100.000 τ.λ (περίπου 55.000 $). ¨όταν ερχόταν στην Μαλάτια έμενε στα πιο ακριβά ξενοδοχεία, ενώ όλα τα ημερήσια έξοδα του ήταν πληρωμένα. Προφανώς η στρατοχωροφυλακή Μαλάτιας ξόδεψε πολλά χρήματα για να παρακολουθήσει τους ιεραπόστολους και για να ετοιμάσει την μαύρη προπαγάνδα εναντίον τους. Ο Τσινάρ ήταν μόνο ένα από τα άτομα που δούλεψε μαζί τους.

Ενώ επισκεπτόταν αυτά τα εργαστήρια στην Μαλάτια, έγινε μάρτυρας προετοιμασιών για μια άλλη ¨επιχείρηση¨. Ο Τσινάρ δεν ήταν μέλος αυτής της αποκαλούμενης επιχείρησης, αλλά λόγω των συχνών του επαφών με την στρατοχωροφυλακή, έμαθε κάποιες λεπτομέρειες. Σε μια από αυτές τις συγκεντρώσεις είδε πως ο διοικητής της στρατοχωροφυλακής εμφάνισε μεγάλες φωτογραφίες των Νετζατί Αϊντίν, Τίλμαν Γκέσκε και Ουγούρ Γουτζέλ, οι οποίοι δολοφονήθηκαν αργότερα στις 18/4/2007. Ο διοικητής της στρατοχωροφυλακής είχε δηλώσει πως μέσω των ιεραπόστολων της Μαλάτιας επρόκειτο να δοθεί ένα ¨ισχυρό¨ μήνυμα προς τους ιεραπόστολους όλης της χώρας.

Ο Τσινάρ σε κάποια στιγμή είδε τον διοικητή της στρατοχωροφυλακής Μεχμέτ Ουλγκέρ να εγκαταλείπει την συγκέντρωση για να μιλήσει με τον Βαρόλ Μπουλέντ Αράλ, ο οποίος δικάζεται τώρα σαν ηθικός αυτουργός στην σφαγή της Μαλάτιας. Ο Τσινάρ είδε κάποια στιγμή τον Ουλγκέρ να επαινεί τον Εμρέ Γκιουναϊντίν –βασικό ύποπτο για την σφαγή- για το θάρρος του, και πρόσθεσε πως είναι έτοιμος για την ¨ομάδα¨ του. Ο Τσινάρ βρήκε πως ένας από τους εργαζόμενους στον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ όπου έλαβε χώρα η σφαγή, δούλευε για την στρατοχωροφυλακή σαν πληροφοριοδότης. Αμέσως μετά τους φόνους ο Ρουχί Αμπάτ –καθηγητής θεολογίας- που έπαιρνε μισθό από την στρατοχωροφυλακή για τις αντι-ιεραποστολικές του δραστηριότητες, είπε στον Τσινάρ στο τηλέφωνο πως ¨Τους ζητήσαμε να χτυπήσουν, αλλά αυτοί πήγαν και τους σκότωσαν¨. Ο Αμπάτ είναι στενός φίλος με τον πατέρα του Εμρέ Γκιουναϊντίν.

Υπάρχουν πολλές ακόμη λεπτομέρειες που δείχνουν πως η σφαγή στην Μαλάτια σχεδιάστηκε απευθείας από την στρατοχωροφυλακή της Μαλάτιας, προφανώς μετά από άμεση εντολή από το TUSHAD.

Που βρισκόμαστε τώρα 5 χρόνια μετά από τους φόνους ; Πιστεύω πως είμαστε στην αρχή του δρόμου που θα μας οδηγήσει στην αλήθεια. Για πρώτη φορά ελπίζω πως θα μπορέσουμε να λύσουμε το πάζλ της σφαγής στην Μαλάτια. Επίσης πιστεύω πως εάν αποκαλύψουμε πλήρως την αλήθεια σε αυτήν την υπόθεση, θα μπορούμε επίσης να κάνουμε σοβαρή πρόοδο για την επίλυση των φόνων του ιερέα Σαντόρο και του Χραντ Ντινκ.

 Εφ. Τodayszaman 3/7/2012

Ορχάν Κεμάλ Τζεγκίζ

Previous Article

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ

Next Article

ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΣYΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΚΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!