Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ ΖΙΡΒΕ

0 σχόλια Share:

Εφ. Ακσάμ 23-6-2011

Εντυπωσιακή εξέλιξη στην υπόθεση Ζιρβέ

 

Οι Χασάν Ιγσίζ, Χουρσίτ Τολόν, Σενέρ Ερουιγούρ και Φατίχ Χιλμίογλου κλήθηκαν να καταθέσουν σχετικά με την επίθεση στον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ.

Έγινε γνωστό πως στα πλαίσια της έρευνας για την υπόθεση των δολοφονιών στον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ κλήθηκαν να καταθέσουν στα δικαστήρια Κωνσταντινούπολης οι κατηγορούμενοι και στην υπόθεση Εργκενέκον απόστρατοι Χουρσίτ Τολόν-αντιστράτηγος, Σενέρ Ερουιγούρ, Χασάν Ιγσίζ και ο τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Μαλάτιας Φατίχ Χιλμίογλου

Με βάση τις συλλεχθείσες πληροφορίες ο εισαγγελέας ειδικής δικαιοδοσίας Τζιχάν Κανσίζ που ερευνά την υπόθεση των δολοφονιών στον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ, κάλεσε τους Χασάν Ιγσίζ, Χουρσίτ Τολόν, Σενέρ Ερουιγούρ και Φατίχ Χιλμίογλου, τα ονόματα των οποίων αναφέρθηκαν στην έρευνα. Έγινε γνωστό ότι οι Τολόν, Ερουιγούρ, Ιγσίζ και Χιλμίογλου θα καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου.

Η πολιτική αγωγή κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του εκδοτικού οίκου Ζιρβέ στο 3ο Κακουργιοδικείο Μαλάτιας είχε ισχυριστεί πως οι Τολόν, Ερουιγούρ και Χιλμίογλου συναντιόταν συχνά με τον τότε 2ο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Χασάν Ιγσίζ. Οι δικηγόροι με αίτημα τους στις 18 Φεβρουαρίου 2010 με αίτημα τους στην εισαγγελία Κωνσταντινούπολης είχαν ισχυρισθεί πως οι δολοφονίες στον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ σχετίζονται με την οργάνωση Εργκενέκον.

……………………

Σχόλιο : Δηλαδή πρύτανης πανεπιστημίου και ο τότε 2ος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου καταθέτουν ως ύποπτοι για μια από τις πιο φρικιαστικές περιπτώσεις δολοφονιών στην Τουρκία. Όπου οι δράστες είχαν βασανίσει με φρικιαστικό τρόπο και είχαν σκοτώσει τους τρεις χριστιανούς που βρήκαν μέσα στον εκδοτικό οίκο στην Μαλάτια. …

 

 

Previous Article

¨ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ¨

Next Article

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *