Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ

No Comments Share:

Στην επιτροπή έδειξαν ¨καινούργια ντισκοτέκ¨

Ο Αϊντίν Καντάρ πατέρας του Ουγούρ Καντάρ ο οποίος υπηρετώντας την θητεία του στην Βόρεια Κύπρο έχασε τη ζωή του ως αποτέλεσμα των βασανιστηρίων που υπέστη στο επονομαζόμενο και ¨ντισκοτέκ¨ στρατιωτικό κρατητήριο, πρόβαλλε έναν εντυπωσιακό ισχυρισμό.

Ο πατέρας Καντάρ δήλωσε πως ¨Όταν η υποεπιτροπή της τουρκικής βουλής ήρθε στην Κύπρο για να εξετάσει το γεγονός, αντί να τους δείξουν το κρατητήριο του Σώματος Στρατού, τους έδειξαν ένα άλλο στην Κερήνεια.

Η υποεπιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της τουρκικής βουλής στις 12 Φεβρουαρίου πήγε στο νησί για να ερευνήσει το περιστατικό του θανάτου του στρατιώτη Ουγούρ Καντάρ, ο οποίος είχε πεθάνει από τα βασανιστήρια στα οποία είχε υποστεί. Η επιτροπή αφού έκανε τις δέουσες έρευνες γύρισε πίσω, αλλά ο πατέρας Αϊντίν Καντάρ μιλώντας στην εφημερίδα Ταράφ ισχυρίζεται κάτι το εντυπωσιακό :

¨Αντί να τους δείξουν το κρατητήριο του Σ.Σ. στην Αμμόχωστο τους έδειξαν μια άλλη φυλακή στην Κερήνεια. Μεταξύ τους υπάρχει μια ώρα δρόμος διαφορά.

………………………

Ο στρατιώτης Βουράλ καταθέτοντας ως μάρτυρας ανέφερε τα εξής : Χωρίς λόγο οι φύλακες Αϊχάν Αρσλάν και Φιράτ Κεσέρ με χτυπούσαν με κλωτσιές και χαστούκια. Την τελευταία μέρα τους είδαμε να μεταφέρουν δέρνοντας τον Ουγούρ, και εγώ είπα στον εδώ ευρισκόμενο Αχμέτ και στους άλλους φύλακες πως ¨Θα το σκοτώσουν το παιδί, εμποδίστε τους¨ αλλά αυτοί μου είπαν ¨Τι μας νοιάζει εμάς, εμείς τον φέραμε ;¨ και δεν νοιάστηκαν. Η φυλακή όπου βρισκόμασταν ήταν ένα μέρος με ψηλά ντουβάρια με τον ήλιο να βαρά από πάνω. Σχεδόν έπιανε τους 50 βαθμούς θερμοκρασία εκεί μέσα. Με βάση αυτά που μου είπαν φίλοι μου ο διοικητής της μεραρχίας είχε δώσει εντολή πως θέλει να ακούει στο ευρισκόμενο 500 μέτρα μακριά γραφείο του, τις φωνές των κρατουμένων από τη φυλακή¨

Ο Γιλμάζ δήλωσε ¨Έβαλαν χειροπέδες στον Ουγούρ και τον άφησαν στον ήλιο, τον άφησαν εκεί μισή ώρα. Ήταν λιπόθυμος. Μετά τον πήραν στη σκιά. Για να τον συνεφέρουν του έριξαν νερό. Αργότερα έστησαν μια δικογραφία κατά το δοκούν. Έγραψαν πως ¨χτύπησε στον κάδο σκουπιδιών και έβρισε¨. Και μετά επειδή δεν ήταν σε θέση να υπογράψει πάτησαν το δάχτυλο του¨.

Εφ. Ταράφ 20-2-2012

Previous Article

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ EUROVISION 2012

Next Article

ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΔΟΚΙΜΗ ΣΤΟ ΡΑΝΤΑΡ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *