Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ-3

0 σχόλια Share:

Ποιος είναι ο Κατακλυσμός-3

Άγκυρα – Η Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής δεν ανακοίνωσε τα ονόματα των αξιωματικών που κατά την επιχείρηση ¨Επιστροφή στη Ζωή ¨ στις φυλακές Μπαϊράμπασά είχαν δώσει εντολές για χρήση αερίου με αποτέλεσμα να καούνε ζωντανές κάποιες κρατούμενες εκεί. Στα έγγραφα της επιχείρησης οι αξιωματικοί αναφέρονται ως Κατακλυσμός-3, Κατακλυσμός-4, Κατακλυσμός-5 και Κατακλυσμός-6.

Δεν αποκαλύφθηκε ποιος ήταν αυτός που κατά την επιχείρηση-σφαγή ¨Επιστροφή στην Ζωή¨ έδωσε την εντολή για την χρήση των όπλων και των αερίων. Η Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής ανέφερε ότι λόγω του ότι στα έγγραφα τα ονόματα είναι κωδικοποιημένα ως ¨Κατακλυσμός-3,4,5,6¨, ¨δεν μπορέσαμε να βρούμε την λίστα με τα ονόματα¨.

Έτσι αποκρύφτηκαν από το Δικαστήριο τα ονόματα αυτών που έδωσαν τις εντολές κατά την επιχείρηση ¨Επιστροφή στην Ζωή¨ με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 12 κρατούμενες.

ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΕΣ

Η πιο σκληρή επέμβαση είχε γίνει στις φυλακές Μπαϊράμπασά. Όταν κατά την επέμβαση χρησιμοποιήθηκαν όπλα κάποιες από τις κρατούμενες είχαν βάλει φωτιά στα κελιά τους. Ο στρατιώτης Αλτάν Σαμπσίζ στην σχετική κατάθεση του είπε ότι όταν άρχισε η ένοπλη επέμβαση χρησιμοποιήθηκαν μη καταχωρημένα δακρυγόνα και ειδικά αυτόματα όπλα. Ο Σαμπσίζ ανέφερε πως κάποιοι αξιωματικοί φώναζαν στις κρατούμενες πως ¨Θα σας σώσουμε, θα σας πετάξουμε βρεγμένες κουβέρτες, τυλιχτείτε με αυτές και προστατευτείτε¨ αλλά ότι τελικά πέταξαν στις κρατούμενες κουβέρτες που αντί για νερό ήταν βουτηγμένες σε εύφλεκτο υλικό.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ-3 ;

Αργότερα κατά τα αποκαλυφθέντα έγγραφα οι αξιωματικοί που μετείχαν στην επιχείρηση Κατακλυσμός αναφέρονταν με τα κωδικά ονόματα Κατακλυσμός-3, Κατακλυσμός-4, Κατακλυσμός-5 και Κατακλυσμός-6. Το Δικαστήριο με έγγραφο του προς την Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής ζήτησε τα ονόματα των αξιωματικών που μετείχαν με αυτές τις κωδικές ονομασίες.

……………..

Τις προηγούμενες μέρες η Στρατοχωροφυλακή έστειλε την απάντηση στο Δικαστήριο. Εκεί αναφέρεται πως ¨ Σε όλες τις έρευνες που έγιναν δεν έγινε δυνατόν να φτάσουμε σε έγγραφα και λίστα ονομάτων¨. Η απάντηση αυτή της Στρατοχωροφυλακής ¨κλείδωσε¨ την υπόθεση αυτή.

……………..

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 6-11-2011

Previous Article

Ο ΒΟΣΠΟΡΟΣ ΒΑΦΤΗΚΕ ΚΟΚΚΙΝΟΣ–ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

ΝΑΜΑΖΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ !!!!—-ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!