Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Η Τουρκία όπως πάντα, υποστηρίζει το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας¨

No Comments Share:

………….

H εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εθνικής Αμύνης ταγματάρχης ναυτικού Σεμπνέμ Ακτόπ, σχετικά με τις δραστηριότητες σε Αιγαίο και Μεσόγειο, ανέφερε τα εξής :

¨Το ερευνητικό μας πλοίο Ορούτς Ρέις , στηριζόμενο στα νόμιμα δικαιώματα που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και στο πλαίσιο των σεισμικών ερευνών που εκτελούμε στην υφαλοκρηπίδα μας, επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας. Οι ΤΕΔ συνεχίζουν την αποστολή τους να συνοδεύουν και να προστατεύουν στην Μεσόγειο. το σεισμικών ερευνών μας πλοίο Μπαρμπαρός Χαϊρεττίν Πασά, που συνεχίζει τις εργασίες του. Η Ελλάδα στις 7/12/2020 ανακήρυξε μια περιοχή ως χώρο στρατιωτικής εκπαίδευσης. Καθώς η εν λόγω περιοχή, εισέρχεται εν μέρει στην περιοχή NAVTEX της Τουρκίας, η περιοχή που δηλώθηκε από την Ελλάδα, για την ασφάλεια των ναυτιλλομένων δημοσιεύτηκε εκ νέου από την Ωκεανογραφική Υπηρεσία της  Διοίκησης του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. Στην εν λόγω περιοχή δεν υπάρχει κάποια δραστηριότητα του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. Οι Τ.Ε.Δ. σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της KKTC και να αποτελούν στην κατεύθυνση των διεθνών εγγυήσεων και συμφωνιών της συμμαχίας, εγγυητή της ειρήνης και της ασφάλειας στην νήσο της Κύπρου.

Η Τουρκία όπως πάντα για την επίλυση των προβλημάτων σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο, υποστηρίζει το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Υποστηρίζει πως τα θέματα πρέπει να επιλυθούν με διάλογο και συζητήσεις άνευ όρων.

…………

MSB’den faaliyetlere ilişkin bilgilendirme yapıldı Açıklaması – Haber

Previous Article

Σκότωσε την πρώην σύζυγο και τις δύο κόρες του στην μέση του δρόμου !

Next Article

Ο Σαλή ¨δάγκωσε¨ πολύ κόσμο στην Κομοτηνή και εξαφανίστηκε !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *