Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ

No Comments Share:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 8 Σεπτεμβρίου 2012

 ΩΡΑ : 11.16

NO : BA – 09 / 12

1- Παρατίθενται παρακάτω οι πληροφορίες που προέκυψαν από την έρευνα που έγινε από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου και τον αρχηγό του Στρατού Ξηράς σχετικά με το θλιβερό περιστατικό που προκάλεσε μεγάλο πόνο στις ΤΕΔ και στο Έθνος μας.

 Μετά από την κατάργηση της Πυριτιδαποθήκης του Σουσουρλούκ, 284.550 τεμάχια από χειροβομβίδες μεταφέρθηκαν και αποθηκεύτηκαν προσωρινά στην αποθήκη πυρομαχικών που βρίσκεται εγκατεστημένη στο Αφιόν.

 Η καταμέτρηση, κατανομή και η επανατοποθέτηση τους στην αποθήκη άρχισε υπό την εποπτεία του διοικητή του λόχου στις 4/9/2012. Ενώ συνεχιζόταν αυτή η δραστηριότητα, στις 21.15 της 5/9/ 2012 συνέβησαν δύο διαδοχικές εκρήξεις. 

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων

Η έκρηξη συνέβη εντός της αποθήκης,

Εκείνη την στιγμή εντός της αποθήκης βρισκόταν δύο υπαξιωματικοί, δύο έφεδροι λοχίες και 3-4 οπλίτες μακράς θητείας,

Η αποθήκευση αυτή γινόταν από το αρμόδιο και ειδικό σε αυτά προσωπικό,

Οι υπόλοιποι στρατιώτες δεν ήταν μέσα στην αποθήκη, αλλά μπροστά και έξω από αυτήν,

Κατά την έναρξη της εργασίας έγιναν από τον επιλοχία –μάρτυρα- Μπεντρί Ναϊμ οι απαραίτητες προς τους δεκανείς και στρατιώτες, προειδοποιήσεις και υπενθυμίσεις.

Όταν σκοτείνιασε ο καιρός η εργασία συνεχίστηκε με την σκέψη ¨λίγα πυρομαχικά έμειναν έξω, να τα ασφαλίσουμε και να τελειώσουμε την διαδικασία¨,

Δεν έγιναν ‘όμως γνωστές πληροφορίες σχετικά με το πώς συνέβη η έκρηξη.

Κάποια ΜΜΕ ανέφεραν προς την κοινή μας γνώμη πως οι στρατιώτες-μάρτυρες ήταν νεοσύλλεκτοι. Αυτό δεν έχει καμμία σχέση με την αλήθεια.

Έτσι

1) 15 από τους μάρτυρες στρατιώτες μας ήταν σύντομης θητείας.

2) Οι στρατιώτες σύντομης θητείας μετά από την τριών εβδομάδων βασική εκπαίδευση και την ορκωμοσία τους, διανέμονται στις μονάδες τους. Αυτοί οι 15 στρατιώτες μας ήταν στρατιώτες ενός μήνα. Αυτοί δεν έκαμναν την κατανομή και αποθήκευση των πυρομαχικών, αλλά είχαν τοποθετηθεί στο να μεταφέρουν τα κιβώτια χωρίς να μπούνε μέσα στην αποθήκη. Την κατανομή και αποθήκευση την έκαναν εντός της αποθήκης δύο υπαξιωματικοί, δύο έφεδροι λοχίες και 3-4 στρατιώτες μακράς θητείας.

Από τους 6 στρατιώτες μας που έγιναν μάρτυρες που υπηρετούσαν την επονομαζόμενη θητεία μακράς περιόδου -15 μήνες-, οι δύο ήταν στρατιώτες 12 μηνών, ο ένας 9 μηνών, οι δύο 6 μηνών και ό ένας 3 μηνών.

Στο ¨Τεχνικό Εγχειρίδιο προδιαγραφών ασφαλείας και αποθήκευσης πυρομαχικών¨ που εξεδόθη από την Διοίκηση Στρατού Ξηράς το 2010 περιλαμβάνεται διάταξη που αναφέρει πως ¨πυρομαχικά ελαφρών όπλων (συμπεριλαμβανομένων των χειροβομβίδων) δεν αποθηκεύονται στην ύπαιθρο¨.

Φαίνεται ότι σε κάποια ΜΜΕ χωρίς ακόμη να έχει καθοριστεί από τις διοικητικές, τεχνικές και δικαστικές το πώς έγινε το περιστατικό, άτομα ανεύθυνα και χωρίς πληροφορίες και εμπειρία κάνουν δηλώσεις και παραπληροφορούν την κοινή γνώμη.

……………..

 Ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου 8/9/2012

Previous Article

ΕΘΝΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΙΣΕΣ ΤΟΥ ΟΤΖΑΛΑΝ

Next Article

ΣΝΑΪΝΤΕΡ : ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΜΑΣ 20 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *