Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δυσφορία Τραμπ για την εξάρτηση από την Τουρκία !

0 σχόλια Share:

…………..
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία να μεταφερθεί εξ ολοκλήρου στις ΗΠΑ η παραγωγή των F-35 εν μέσω προβλημάτων στην κατασκευή τους λόγω Τουρκίας και S-400.
Την παραγωγή των μαχητικών αεροσκαφών F-35 εξ ολοκλήρου στις ΗΠΑ ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business.

Ο Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία για μεταφορά της πλήρους παραγωγής των F-35 στις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την Τουρκία για να υποστηρίξει ότι σε στρατηγικής σημασίας τομείς η Ουάσιγκτον δεν πρέπει να στηρίζει την εφοδιαστική της αλυσίδα σε τρίτες χώρες.

«Τα φτιάχνουμε στην Τουρκία. Κατασκευάζονται και εδώ και εκεί. Επειδή ο πρόεδρος Ομπάμα και άλλοι, δεν κατηγορώ μόνο αυτόν, πίστευαν ότι αυτό ήταν κάτι το υπέροχο. Το πρόβλημα είναι ότι εάν έχουμε πρόβλημα με τη χώρα, δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε το αεροσκάφος. Παίρνουμε εξαρτήματα από όλο τον κόσμο. Είναι τρελό. Πρέπει να τα φτιάχνουμε όλα στις ΗΠΑ» δήλωσε ο Τραμπ.
Και πρόσθεσε:

«Τι συμβαίνει λοιπόν; Έχουμε καλή σχέση με τον πρόεδρο Ερντογάν. Τι θα συμβεί αν δεν… με εμένα (έχει καλή σχέση). Τι θα συμβεί εάν δεν έχουμε; Πρόκειται να πουν ότι δεν θα σας δώσουμε αυτό, οπότε πρέπει τώρα να προετοιμαστούμε».   Υπενθυμίζεται ότι αισθητές έχουν γίνει οι πρώτες επιπτώσεις στην παραγωγή των F-35 από την παράδοση των ρωσικών S-400 στην Τουρκία καθώς η έξοδος της Άγκυρας από το πρόγραμμα ανάπτυξης των μαχητικών αεροσκαφών έχει προκαλέσει προβλήματα στην προμήθεια αναγκαίων εξαρτημάτων για την παραγωγή τους. Συγκεκριμένα, περίπου 15 βασικά εξαρτήματα, τα οποία απαιτούνται για τα F-35 και τα οποία κατασκευάζονταν στην Τουρκία, αυτή τη στιγμή δεν παράγονται «με τον αναγκαίο ρυθμό» όπως αναφέρει πρόσφατη κυβερνητική έκθεση των ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, με βάση την ίδια αναφορά, η Lockheed Martin –εταιρεία ανάπτυξης των F-35– αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εξεύρεση νέων προμηθευτών για 1.005 διαφορετικά εξαρτήματα, τα οποία μέχρι πρότινος παράγονταν από την τουρκική αμυντική βιομηχανία.

…………..

Sputnik  15/5/2020

Σχ. : Φυσικά και είναι πολύ σωστά αυτά που λέει το Τραμπ.

Να τα βλέπουν οι δικοί μας πολιτικοί που επί δεκαετίες έχουν απαξιώσει την αμυντική μας βιομηχανία και μας έχουν κάνει εξαρτημένους σε όλα από αγορές του εξωτερικού…

Previous Article

Βίντεο με δράση ανταρτών κατά συνεργατών του τουρκικού στρατού

Next Article

Βίντεο-Στη διαπασών η φωνή του ιμάμη από το ΚΥΤ της Μόριας….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *