Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

No Comments Share:

Εφ. Ταράφ 29-1-2011

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας Ταράφ έκαναν πάλι υπερωρίες χτες στο Πρωτοδικείο του Καντίκιοϊ. Ο Αχμέτ Αλτάν και η Γιασεμίν Κονγκάρ που παρέστησαν, έδωσαν κατάθεση για 38 διαφορετικές υποθέσεις.

Η εφημερίδα Ταράφ πάλι έκανε υπερωρίες χτες στο Πρωτοδικείο του Καντίκιοι. Δικάστηκαν χτες στο 2ο Πρωτοδικείο του Καντίκιοι 38 υποθέσεις σχετικά με τους εργαζόμενους στην εφημερίδα Ταράφ. Στις υποθέσεις αυτές κατέθεσαν ο Γενικός Διευθυντής Έκδοσης Αχμέτ Αλτάν, η υποδιευθύντρια έκδοσης Γιασεμίν Κονγκάρ, η αρθρογράφος Νεσέ Ντουζέλ, η Μπαχάρ Κιλιτσγεντίκ μαζί με τον δικηγόρο Βεϊσέλ Οκ, κατέθεσαν σχετικά με τις μηνύσεις που υποβλήθηκαν σε βάρος τους.

Μηνύσεις με εντολή του Γενικού Επιτελείου

Ο Αλτάν καταθέτοντας σχετικά με τη κατηγορία για ¨πρόκληση μίσους και έχθρας στον κόσμο¨ που φέρεται να προκάλεσε με τα άρθρα του ¨Το ψέμα του Γενικού Επιτελείου¨, ¨Προσβολή στον Ιλκέρ Μπασμπούγ¨ , ¨Μεχμέτ Νουρί¨, και ¨Μαύρη Παρασκευή¨, θύμισε πως όταν ο εισαγγελέας ζήτησε γνώμη εμπειρογνώμονα σχετικά με το άρθρο ¨Το ψέμα του Γενικού Επιτελείου¨, αναρωτήθηκε ¨Ο εισαγγελέας δεν μπορεί να αντιληφθεί αν υπήρξε ή όχι προσβολή και ρωτάει εμπειρογνώμονα. Ε μα πως γίνεται για τέτοιο άρθρο και υποβάλλεται μήνυση ;¨.

Ο Αλτάν σχετικά με την δίκη που αφορά το άρθρο ¨Μεχμέτ Νουρί¨ είπε τα εξής : ¨ Αυτή η δίκη γίνεται με βάση εντολή που ήρθε από το Γενικό Επιτελείο. Ο εισαγγελέας στηριζόμενος ακριβώς στις εκφράσεις του άρθρου που του έστειλε το Γενικό Επιτελείο μου υπέβαλε μήνυση. Το άρθρο αυτό αφορά ένα παιδάκι που σκοτώθηκε πυροβολημένο στην πλάτη από σφαίρα στρατιωτικού. Η Τζεϊλάν είναι ένα παιδάκι που κομματιάστηκε από στρατιωτικό βλήμα. Αποτελεί καθήκον αυτών που ζούνε στη χώρα να σώζουν αυτά τα παιδιά. Αυτά τα παιδιά ήταν 12 με 14 χρονών όταν χτυπήθηκαν. Υπό ποια έννοια αποτελεί πρόκληση μίσους και έχθρας όταν αναφέρεσαι στο θάνατο αυτών των παιδιών ; Αν η τουρκική δικαιοσύνη με δικάζει, όταν εγώ προσπαθώ να σώσω αυτά τα παιδιά, κάπου υπάρχει κάποιο λάθος¨. Ο Αλτάν σχετικά με το άρθρο ¨Μαύρη Παρασκευή¨ ανέφερε πως ¨ Το Συνταγματικό Δικαστήριο πήρε μια απόφαση παραβιάζοντας ανοιχτά νόμο που είναι γραμμένος στο σύνταγμα. Εγώ δικάζομαι επειδή κριτίκαρα αυτήν την απόφαση¨.

…………………….

Σχόλιο : Η φωτογραφία είναι από άλλη μέρα όπου η εφημερίδα Ταράφ είχε 44 μηνύσεις σε βάρος της. Βαρύ το τίμημα της ελευθεροτυπίας…

Previous Article

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Next Article

ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *