Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΟΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

4 Comments Share:

Εφ. Ραντικάλ 12-6-2011

H πρώτη εικόνα από την άσκηση που κρύφτηκε από όλο τον κόσμο

 Δημοσιεύτηκε η πρώτη φωτογραφία από την κρυφή αεροπορική άσκηση Τουρκίας-Κίνας που διεξήχθη στο Ικόνιο μεταξύ 20 Σεπτεμβρίου και 4 Οκτωβρίου 2011.

 Στην άσκηση αντέδρασε το Ισραήλ, οι ΗΠΑ είπαν πως ¨Δε μπορείτε να μετάσχετε με F-16, δεν μπορεί να μοιράζεστε με την Κίνα αυτήν την τεχνολογία¨, ενώ η άσκηση είχε την άδεια και την στήριξη του Ιράν.

 Μετά την αντίδραση των ΗΠΑ που είχαν πει πως ¨Εφόσον δεν μετέχει το Ισραήλ δεν θα μετάσχω κι εγώ. Δε μπορείτε να μετάσχετε με F-16, δεν μπορεί να μοιράζεστε με την Κίνα αυτήν την τεχνολογία¨, η άσκηση έγινε με την συμμετοχή κινέζικων SU-27 και τουρκικών F-4.

Μέχρι σήμερα είχε αποφευχθεί οποιοδήποτε επίσημο σχόλιο ή φωτογραφία σχετικά με τις τουρκοκινεζικές αυτές ασκήσεις που είχαν τραβήξει την προσοχή όλου του κόσμου. Στην φωτογραφία που αποκαλύφθηκε φαίνονται στην αεροπορική βάση του Ικονίου στο πίσω μέρος ένα κινεζικό αεροσκάφος και στο μπροστά Τούρκοι και Κινέζοι πιλότοι.

 

Λήφθηκε άδεια και στήριξη από το Ιράν

Με βάση την είδηση του Οζγκιούρ Εκσί στην εφημερίδα Χουριέτ, η άσκηση που πραγματοποιήθηκε από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου. 4 μαχητικά αεροπλάνα τύπου που παρήχθησαν με την ονομασία J-11 στην Κίνα – στην πραγματικότητα πρόκειται για τα παραγόμενα στην Ρωσία SU-27 UB- μαζί με ένα μεταφορικό IL-76 (Ιλιούσιν) ξεκίνησαν από βάση βόρεια του Πεκίνου. Τα αεροσκάφη κατευθύνθηκαν από ΒΑ προς τα ΝΔ και εφοδιάστηκαν με καύσιμα στο Πακιστάν. Το Ιράν για πρώτη φορά επέτρεψε την είσοδο στον εναέριο χώρο του σε αυτά τα 4 μαχητικά και στο ένα μεταφορικό αεροπλάνο. Καθώς ένα από τα αεροσκάφη παρουσίασε βλάβη έκανε έκτακτη προσγείωση σε μια αεροπορική βάση.

Μετά την επισκευή του αεροσκάφους απογειώθηκαν ξανά και μπήκαν στην Τουρκία σε μεγάλο υψόμετρο. Το γεγονός ότι οι Κινέζοι πιλότοι πετούσαν ψηλά έγινε αντιληπτό από πληροφορία που έδωσαν όταν κατέβαιναν προς το Ικόνιο. Οι πιλότοι προσεγγίζοντας το Ικόνιο, είπαν ότι είδαν από μακριά και την Κύπρο που βρίσκεται σε 350 χιλιόμετρα απόσταση. Τα SU-27 μπορούνε να φτάσουν σε ύψος πτήσης 18.500 μέτρων και έχουν εμβέλεια δράσης 4.000 χιλιόμετρα. Κατά την κανονική τους πτήση πετάνε με 1,1 μαχ, ενώ αν χρειαστεί μπορούνε να φτάσουν τα 2,35 μαχ, δηλαδή 2.500 χιλιόμετρα την ώρα.

 

ΗΠΑ : Μην δώσετε τα μυστικά μας

Στην άσκηση αντί των F-16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας μετείχαν τα παλαιάς τεχνολογίας F-4.

……………………

 

Previous Article

ΤΑ ¨ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ¨ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Next Article

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ipsum nec quis, justo tristique felis Praesent