Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΥΡΑΥΛΟΣ SOM

No Comments Share:

Ο ΣΟΜ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΕΡΕΣ

Η Τουρκία μετράει μέρες για τον πύραυλο με βεληνεκές 2.500 χιλιομέτρων

Το όνομα του Κατευθυνόμενο Stand-off πυρομαχικό ακριβείας, εν συντομία SOM.

Παρήχθη στην κατεύθυνση των αναγκών της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, ώστε να μπορούν τα αεροσκάφη της να βάλλουν εναντίον αναγνωρισθέντων στόχων με μεγάλη ακρίβεια και χωρίς να εισέρχονται στο βεληνεκές της εχθρικής αεράμυνας.

 Αυτή τη στιγμή έχουν τρεις διαφορετικές εκδόσεις αυτού του πυραύλου, και αυτή τη στιγμή έχουν βεληνεκές πάνω από 180 χιλιόμετρα.

Ο εθνικός πύραυλος SOM είχε παρουσιαστεί πρώτη φορά στην κοινή γνώμη, πέρσι κατά τη διάρκεια των Αεροπορικών Επιδείξεων Τουρκίας στην Σμύρνη από ένα F-16 του στόλου Τζεϊλάν.

Ο Γκιοκμέν Μαχμουτγιαζιτζίογλου από την εταιρία TÜBİTAK-SAGE μιλώντας σχετικά με τον SOM είπε τα εξής : Παγκοσμίως υπάρχουν πύραυλοι παρόμοιοι με αυτόν, οι Γερμανοί έχουν τον Taurus, υπάρχει ο Storm Shadow ως ευρωπαϊκή συμπαραγωγή και οι Αμερικανοί έχουν τον λεγόμενο Slam-Er. Ο δικός μας σε σχέση με εκείνους βρίσκεται στο ανώτατο τεχνολογικό επίπεδο και διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά που εκείνοι δεν τα έχουν¨.

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης SAGE της TÜBİTAK που συνεχίζει επί 6 χρόνια τις εργασίες του σε αυτόν το τομέα, αυτή τη στιγμή έχει βγάλει πυραύλους με βεληνεκές 300 χλμ.

Δήλωσε ¨Ως τεχνολογία είναι ίδιος με τον Τόμαχοκ, μόνο το βεληνεκές του είναι πιο μικρό, και σε αυτό δουλεύουμε τώρα, αλλά μπορώ να πω πως ως σχέδιο είναι στην ίδια οικογένεια με τον Τόμαχοκ.¨.

Οι προσδοκίες όμως για το βεληνεκές είναι μεγάλες.

Το SAGE θα αρχίσει φέτος τις δοκιμές για 500 χιλιόμετρα, το βεληνεκές θα φτάσει πρώτα στα 1500 χλμ και το 2014 στα 2.500 χλμ.

Το σώμα του πυραύλου είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να δυσκολεύει τον εντοπισμό του από τα εχθρικά ραντάρ.

Καθώς ακολουθεί τα δοθέντα σημεία πορείας σε χαμηλή τροχιά, μπορεί και προχωρά προς τον στόχο του αποφεύγοντας τα στοιχεία της εχθρικής αεράμυνας,

Διαθέτει πλοήγηση με όργανα, και ως πρόσθετο στο GPS, προστέθηκε και επίγειο σύστημα πλοήγησης.

Έτσι ακόμη και αν διακοπεί ή υπάρξει εμπλοκή στο GPS, ο πύραυλος δύναται χάρη στο επίγειο σύστημα πλοήγησης να ακολουθήσει την προκαθορισμένη του ρότα και φτάνει έτσι με μεγάλη ακρίβεια στον στόχο του.

Ιστοσελίδα Askerhaber 19-1-2012

Σχόλιο : Άλλοι αναπτύσσουν τέτοια όπλα και άλλοι αλλού άφηναν τα άρματα της χώρας τους  δίχως βλήματα γιατί δεν τα έβρισκαν στη μίζα με την εταιρία που τα παρήγαγε… 

Previous Article

ΤΡΙΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗΝΕΙ Η FORD ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Next Article

ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΧΑΚΚΑΡΙ – ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *