Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

METAΦΟΡΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

No Comments Share:

Εφ. Ταράφ 10-4-2011

Ειδικές μονάδες του στρατού στα σύνορα

Σε εφαρμογή των αποφάσεων που λήφθηκαν στην Σύνοδο για την ασφάλεια τον περασμένο Ιούνιο, εγκαταστάθηκαν σε συνοριακά στρατόπεδα στις περιοχές Γιουκσέκοβα, Σέμντινλι, Ντάγλιτζα και Ντέρετζικ, οι ειδικές μονάδες του στρατού που έχουν εξουσιοδοτηθεί για την ασφάλεια των συνόρων.

Οι αποτελούμενες πλήρως από ΕΠΟΠ αυτές μονάδες, παρέλαβαν το καθήκον αυτό από τις μονάδες της 21ης μεραρχίας συνόρων της Στρατοχωροφυλακής της Γιουκσέκοβας

Τα εκατοντάδες θωρακισμένα οχήματα που μετέφεραν τις ειδικές αυτές μονάδες του στρατού ξεκίνησαν από την πόλη Βαν και προχτές το βράδυ έφτασαν στην πόλη Γιουκσέκοβα του νομού Χακκάρι. Το κονβόι των οχημάτων συνοδευόταν από οχήματα-παρεμβολείς σημάτων (Jammer) και υπό τα περίεργα μάτια των πολιτών εισήλθαν σε τρία γκρούπ στην 21η μεραρχία συνόρων της Στρατοχωροφυλακής.

Αφαίρεση από την στρατοχωροφυλακή

Με τη νέα νομοθεσία η ασφάλεια των συνόρων αφαιρείται από την στρατοχωροφυλακή και αποδίδεται σε ειδικές μονάδες κομάντο υπαγόμενες στον Στρατό Ξηράς. Νωρίτερα η ασφάλεια των συνόρων στις περιοχές της Γιουκσέκοβας και του Σέμντινλι διασφαλιζόταν από συντάγματα και μονάδες που υπάγονταν στην 21η μεραρχία συνόρων της Στρατοχωροφυλακής. Καθώς με αυτόν τον νόμο οι ειδικές μονάδες αναλαμβάνουν την ασφάλεια των συνόρων, ένα μεγάλο μέρος από τις ευρισκόμενες στο Χακκάρι μονάδες της στρατοχωροφυλακής θα μετατοπιστούνε στην περιοχή.

Previous Article

ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΦΕΡΕΤΡΟ !

Next Article

NAI ΣΤΗΝ ΒΙΖΑ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *