Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΝΟΠΛΑ TOYΡΚΙΚΑ M.E.A.

No Comments Share:

 

Δήλωση του Μπαϊρακτάρ: 1 Heron κοστίζει όσο  4 SIHA!

Για πρώτη φορά άνοιξε τις πύλες της εθνική βάση SIHA. O Χαλουκ Μπαίρακτάρ-Γενικός Διευθυντής της BAYKAR, ανέφερε –ως το ποσοστό εγχώριας συμμετοχής στη αμυντική βιομηχανία είναι 65%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα SIHA είναι 93%.

O Χαλουκ Μπαίρακτάρ-Γενικός Διευθυντής της BAYKAR, δήλωσε πως τα εθνικής παραγωγής ΙΗΑ και SIHA (σημ. μεταφρ. : τα δεύτερα είναι τα ένοπλα Μ.Ε.Α.) δήλωσε είναι πολύ καλύτερα και πολύ φθηνότερα από τα ισραηλινής κατασκευής Heron. O Μπαϊρακτάρ είπε πως αυτά που πριν από 15 έτη ήταν όνειρο την αμυντική βιομηχανία, σήμερα είναι πραγματικότητα….

…………………….

Να οι επικεφαλίδες στις δηλώσεις του Μπαϊρακτάρ:

¨Όταν το 2017 υποβάλλαμε πρόταση για το αεροσκάφος που βλέπετε πίσω μας, μας ζητούσαν εγγυητική επιστολή. Εντέλει επρόκειτο για μια διαδικασία. Ένα μεγάλο σύστημα στην χώρα δεν αλλάζει στην στιγμή, βήμα-βήμα και μαθαίνοντας, πολλά πράματα τα βιώσαμε για πρώτη φορά. Μάθαμε τα πάντα σχετικά με του τεχνικούς όρους. Πολύ σημαντική υπήρξε όμως η βούληση της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας.

ΠΩΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η BAYKAR ;

Ο ιδρυτής της Baykar ο Οζντεμίρ Μπαϊκάρ, είναι απόφοιτος του İTÜ. Ένας άνθρωπος που ακόμη κοιμάται και ξυπνά στον χώρο της επιχείρησης του. Αφού δούλεψε για κάποιο διάστημα στον ιδιωτικό τομέα αρχίζει μια διαδικασία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας για εγχωριοποίηση . Η εταιρία Baykar Makine αρχίζει το 1984 με ένα τρυπάνι. Στην ουσία είναι μια αυτοκινητοβιομηχανία. Μετά από το 2000 αρχίσαμε αυτή την δουλειά. Ο Σελτζούκ έκανε μάστερ στις ΗΠΑ στην αεροπλοΐα και το μάστερ του στο ΜΙΤ. Του άρεζαν πολύ η αεροπορία και τα αεροσκάφη-μακέτες. Ο Σελτζούκ τότε πέτυχε πράματα που γινόταν για πρώτη φορά στις ΗΠΑ. Για παράδειγμα για πρώτη φορά έλεγξε και δοκίμασε ΜΕΑ του αμερικανικού πεζικού στις βάσεις τους. Εκεί για πρώτη φορά ο Σελτζούκ πραγματοποίησε πτήση σχηματισμού. Τότε ο πατέρας μου έλεγε πως ¨Εγώ σας σπούδασα στην Τουρκία για να κάνετε μια ολοκληρωμένη δουλειά και εσείς πήγατε και υπηρετείτε εκεί. Οι Οθωμανοί στα εδάφη που καταλάμβαναν παραδίδοντας τα στους Γενίτσαρους, έβαζε να τα καλλιεργούν οι ίδιοι.  Στις  ΗΠΑ αυτή την στιγμή είναι έτοιμα¨. Ο πατέρας μου είπε πως  πρέπει κι εμείς να κάνουμε κάτι προς αυτή την κατεύθυνση.  Με αυτή την λογική, για να δούμε τι θα κάναμε, συστήσαμε μια ομάδα με ασκούμενους. Πρώτα πήγαμε στην σχολή Ικάρων και συζητήσαμε τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτό τον τομέα. Με αυτό τον τρόπο ήρθαμε για πρώτη φορά σε επαφή με τις ΤΕΔ.

ΤΑ BAYRAKTAR ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑ ΤΩΝ HERON

…………….

Τα Bayraktar  είναι πολύ καλύτερα από τα Heron. Το κόστος 4 εγχώριων SIHA είναι ίσο με αυτό για 1 Heron. Στην αμυντική βιομηχανία ακόμη και μια βίδα, επειδή ελέγχεται, είναι πολύ ακριβά προϊόντα. Ακόμη και με χρήματα δεν μπορείς να τα αγοράσεις

ΤΟ 93% ΤΩΝ SΙΗΑ EINAI EΓΧΩΡΙΑ

Στην άμυνα η εθνικότητα είναι πολύ σημαντικό κριτήριο. Μπορεί να είναι ακόμη και μια βίδα που δεν μπορέσατε αν αγοράσετε. Εάν κατασκευάζετε κάτι με την δική σας ομάδα και σας ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα, τότε πρόκειται για εθνικό προϊόν. Αν κάνουμε αυτό το σχέδιο στο εξωτερικό και το φέρουμε, τότε είναι εθνικό αλλά δεν είναι εγχώριο.

Στην Τουρκία το 2002 το ποσοστό εγχωριότητας στην αμυντική βιομηχανία ήταν 20% και αυτή την στιγμή είναι στο 65%.  Αλλά στο δικό μας τo SΙΗΑ είναι στο 93%.

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

Το λογισμικό είναι τόσο σημαντικό που όπλα και μηχανισμοί δεν απαρτίζονται μόνο από μηχανικά στοιχεία. Στο σύστημα ελέγχου πτήσης υπάρχουν εκατομμύρια κωδικοί. Είναι γνωστό πως αν αγοράζατε αυτό το σύστημα ελέγχου πτήσης από το εξωτερικό, το λογισμικό θα ήταν κλειστό. Προσέθεταν έναν κωδικό εκεί, σας έλεγαν πως η πτήση σταμάτησε και ο έλεγχος δεν θα βρισκόταν σε εσάς¨.

https://www.youtube.com/watch?v=cjAYiqJ6Trw

 

https://www.yeniakit.com.tr/haber/bayraktar-acikladi-1-heron-fiyatina-4-siha-515643.html
12/9/2018

Previous Article

H MAΡΙΑ ΑΠΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΨΩΝΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ…

Next Article

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜA ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΥΦΤΕΙΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *