Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΡΕΚΟΡ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

No Comments Share:

Εφ. Χουριέτ, 22-1-2011

600 εκ $ με μια υπογραφή

Σήμερα θα υπογραφεί η μεγαλύτερη συμφωνία εξαγωγών της Τουρκίας, ανάμεσα στην FNSS Αμυντικά συστήματα και την Μαλαισία. Με βάση την συμφωνία η FNSS θα παραγάγει για τον στρατό της Μαλαισίας 257 τουρκικής κατασκευής πολεμικά θωρακισμένα οχήματα 8χ8, έναντι τιμήματος περίπου 600 εκ $.

Ο Γενικός Διευθυντής της FNSS Ναίλ Κουρτ είπε πως η FNSS έχει γίνει μια εταιρία που παράγει θωρακισμένα οχήματα νέας γενιάς, ευκίνητα, καλά προστατευμένα, με μεγάλη δυνατότητα μεταφοράς φορτίου. Περιέγραψε πως σε αυτά τα οχήματα έχει δοθεί η ονομασία ¨Pars¨ και πως η οικογένεια αυτή περιλαμβάνει οχήματα 4×4, 6×6 και 8×8.

Ο Κουρτ περιέγραψε πως με την συμμετοχή της FNSS πέρσι στην Ασιατική Έκθεση Άμυνας που έγινε στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας στην Κουάλα Λουμπούρ, η εταιρία είχε υπογράψει προσύμφωνο για την παραγωγή θωρακισμένων 8χ8 οχημάτων, και πως σήμερα με την συμμετοχή των δύο πρωθυπουργών υπογράφεται η συμφωνία εξαγωγής.

Ανέφερε πως ¨Πρόκειται για μια συμφωνία ύψους 600 εκ $. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βιομηχανική εξαγωγή της Τουρκίας. Το μέχρι τώρα ρεκόρ ήταν η συμφωνία των 324 εκ. $ που είχαμε υπογράψει πέρσι με την ν Σαουδική Αραβία. Έτσι σχεδόν διπλασιάσαμε το ρεκόρ που εμείς οι ίδιοι κατείχαμε. Πριν από εκείνο πάλι είχαμε πουλήσει οχήματα 211 εκ $ στην Μαλαισία.

Oι εξαγωγές της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας το 2008 ήταν 576 εκ $ και το 2009 έφτασαν τα 669 εκ $.

ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ : PARS

To θωρακισμένο όχημα μεταφορά προσωπικού που Pars έχει σχεδιαστεί από Τούρκους μηχανικούς, έχει ισχύ 500-600 ίππων, ντίζελ κινητήρα, και μπορεί να φτάσει την ταχύτητα των 120 χλμ την ώρα. Μπορεί να προχωρήσει και στο νερό, να μεταφέρει έως 12 άτομα και να ανέβει σε κλίσεις έως 70%.. Έχει μήκος 8 μέτρων, πλάτος 2,7, ύψος 2,17 και μπορεί να μεταφέρει βάρος έως 8,3 τόνους.

Previous Article

ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Next Article

¨ΑΣΧΗΜΑ ΛΟΓΙΑ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *