Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΡΩΣΙΚΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

0 σχόλια Share:

 

 

 

Ρώσος ειδικός : Η επιχείρηση στο Άφριν και η Ασπίδα Ευφράτη, αποκάλυψαν τα κουσούρια των τουρκικών θωρακισμένων

Ο Ρώσος ειδικός Μπόρις Ρόχιν, σχολίασε τους λόγους για τους οποίους η Άγκυρα έδειξε ενδιαφέρον για  την ενδυνάμωση της θωράκισης των τουρκικών αρμάτων.

Αυτές τις μέρες σύμφωνα με ειδήσεις του τουρκικού τύπου, η Άγκυρα συνομιλεί με την Μόσχα για αντιαρματικούς πυραύλους Κορνέτ, όπως και για αγορά όπλων και πυρομαχικών που χρειάζεται στον αντιτρομοκρατικό της αγώνα σε Συρία και Β.Ιράκ, ενώ αναφέρεται πως μεταξύ των θεμάτων που συζητούνται είναι και η ενδυνάμωση της θωράκισης των τουρκικών αρμάτων μάχης.

Ο Ρώσος ειδικός Μπόρις Ρόχιν σε συνέντευξη που έδωσε στο Sputnik, αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν την Άγκυρα στην απόφαση για ενδυνάμωση της θωράκισης των αρμάτων της.

Ο Ρόχιν δήλωσε : ¨Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που έγιναν το 2017 και η τελευταία στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν, αποκάλυψαν κάποιες αδυναμίες των τουρκικών θωρακισμένων οχημάτων και των αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων. Αυτή η κατάσταση φάνηκε και στις ΤΕΔ και στον ÖSO.

¨Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ Μ-60 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ¨

Το γεγονός ότι η Τουρκία σε μια περίοδο που έχει τριβές με τους Αμερικανούς σχετικά με τις παραδώσεις των όπλων, μπορεί να αγοράζει τέτοιου είδους όπλα από την Ρωσία, συνιστά ένα παράθυρο στο να ξεπεραστούν τα αμφιλεγόμενα στοιχεία στις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Σχετικά με την ενδυνάμωση της θωράκισης των αρμάτων, αυτό είναι ένα παλιό θέμα, δηλαδή ο εκσυγχρονισμός των αρμάτων μάχης Μ-60 (Πάττον) που έκανε το Ισραήλ, δεν μπόρεσε να καλύψεις τις προσδοκίες. Η Τουρκία αναζητεί πρόσθετους τρόπους για να αυξήσει το επίπεδο προστασίας των Μ-60 και των Leopar-2.

Είχε μπει πρόσθετη προστασία στα εκσυγχρονισμένα Μ-60, αλλά έγινε αντιληπτό πως ήταν ανεπαρκής, διότι αντιαρματικοί πύραυλοι παλιάς γενιάς, μπορούσαν εύκολα και διαπερνούσαν την θωράκιση¨

20 ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ LEOPAR-2 ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ Ή ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΒΛΑΒΗ

Ο Ρόχιν αναφερόμενος στην Ασπίδα Ευφράτη, εστίασε στο ότι στην διάρκεια της επιχείρησης εκείνης, 20 άρματα μάχης Leopar-2 είτε καταστράφηκαν είτε υπέστησαν βλάβες.

O Ρόχιν είπε : Η όχι και τόσο πλούσια ενεργητική προστασία των τουρκικών αρμάτων , έγινε αντιληπτό πως ήταν ανεπαρκής κατά των ρωσικής κατασκευής αντιπυραυλικών συστημάτων και κατά όπλων σαν το TOW και το Milan. Στο Άφριν οι Τούρκοι φέρθηκαν πιο προσεκτικά, κάποια άρματα εξοπλίστηκαν με δυναμική προστασία. Το θέμα αυτό είναι υπό τον έλεγχο του Γενικού Επιτελείου και λύνεται¨.

¨Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΜΕ ΙΔΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ¨

Ο Ρώσος ειδικός ερωτηθείς σχετικά με το ποια είναι τα όπλα της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας για τα οποία ενδιαφέρεται η Τουρκία, απάντησε λέγοντας : ¨Η Τουρκία καταρχήν ενδιαφέρεται για ευαίσθητα όπλα τα οποία δεν μπόρεσε να παράξει η ίδια, επιθυμεί ιδιαίτερα να αγοράσει το τεχνολογικό πακέτο, ώστε να διασφαλίσει την παραγωγή αυτών των όπλων στην Τουρκία. Καθώς η Τουρκία αυτή την στιγμή έχει ενεργές επενδύσεις, ενδιαφέρεται για σύγχρονα ρωσικής κατασκευής αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα, ίσως για μερικά αντιαεροπορικά συστήματα, για διάφορα θωρακισμένα οχήματα και ιδιαίτερα για κάποια τμήματα αρμάτων. Αν ληφθεί υπόψη πως η Τουρκία παλιότερα ήταν εξαρτώμενη από την γερμανική αμυντική βιομηχανία που τους πουλούσε σύγχρονα άρματα, τώρα ενδεχομένως μπορεί και η Ρωσία να μπει εν μέρει σε αυτή την αγορά. Αυτή την στιγμή αυτό που μπορεί να τραβήξει την προσοχή των Τούρκων δεν είναι τα άρματα, αλλά πιθανότερο είναι η αγορά κάποιων τμημάτων και στοιχείων δυναμικής προστασίας των αρμάτων¨.

https://tr.sputniknews.com/savunma/201804091032963821-rus-uzman-afrin-harekati-firat-kalkani-turk-zirhlilarinin-kusurlarini-ortaya-cikardi/

9/4/2018

Previous Article

ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΣΤΗΣΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΟ ΜΕΝΜΠΙΤΣ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Phasellus ipsum et, efficitur. dictum tristique odio venenatis accumsan dolor. id consequat.