Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟΥΣ

No Comments Share:

Φωτογραφία των παραλείψεων

fft64_mf1644835

Οι παραλείψεις που προκάλεσαν την έκρηξη που έφερε τον θάνατο 25 στρατιωτών στο Αφιόν, αποκαλύφθηκε πως υπάρχουν και σε άλλες αποθήκες. Στις φωτογραφίες των παραλείψεων έφτασε η Ραντικάλ. 

Η εφημερίδα Ραντικάλ έφτασε σε φωτογραφίες και βίντεο των παραλείψεων που οδήγησαν στην έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στο Αφιόν και στο θάνατο 25 στρατιωτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία και τις πληροφορίες του φακέλου, αμέτρητα πυρομαχικά που βρέθηκαν σε πέντε κρύπτες στο Σουσουρλούκ, χώρεσαν στις αποθήκες Νο 32 και 29 στο Αφιόν. Η έκρηξη στην αποθήκη Νο 32 συνέβη κατά την διάρκεια νυχτερινής καταμέτρησης και καταγραφής.

Στην με ημερομηνία 5/2/2013 αναφορά που ετοιμάστηκε σχετικά με την αποθήκη Νο 32, ως λόγος έκρηξης αναφέρεται πως ¨ δίχως άδεια από την ανωτέρα διοίκηση έγινε κοινή αποθήκευση, και ότι παρά το ότι έπρεπε εντός 45 ημερών να γίνει εξέταση και αποθήκευση την σωστή τεχνική των νεοφερμένων πυρομαχικών, αυτό δεν έγινε, αλλά αφέθηκαν τυχαία στην αποθήκη¨. Μεταξύ των λόγων της έκρηξης που αναφέρονται ως πιθανοί καταγράφεται ¨η ξαφνική ανατροπή κιβωτίων πυρομαχικών που είχαν στοιβαχθεί με κακό τρόπο και χωρίς ενδιάμεσο κενό.

Μετά από την έκρηξη, έρευνα έγινε και στην αποθήκη Νο 29. Με την είσοδο μέσα, διαπιστώθηκε ότι οι λόγοι που προκάλεσαν την έκρηξη στην αποθήκη Νο 32, οι ίδιοι ισχύουν και για την Νο 29. Βλέποντας το βίντεο φαίνεται πως τα κιβώτια με τις χειροβομβίδες είναι συσσωρευμένα το ένα πάνω στο άλλο μέχρι το ταβάνι, ενώ κάποια από τα κιβώτια είναι έτοιμα να πέσουν από τις στήλες τους. Παρά το ότι σύμφωνα με τις οδηγίες μεταξύ κάποιων κιβωτίων πρέπει να τοποθετούνται ξύλινες σχάρες, αυτές δεν έχουν μπει, και γίνεται αντιληπτό πως τα κιβώτια δεν είναι τοποθετημένα το ένα στο άλλο. Στην αποθήκη ακόμη και ένα άτομο δυσκολεύεται να εισέλθει, το πίσω μέρος της αποθήκης είναι απόλυτα σκοτεινό, και μόνο με το φλας από την φωτογραφική μηχανή μπορεί να μπει.

 

Δεν ασκήθηκε ΕΔΕ στον λοχαγό

Ο δικηγόρος Αλτάν Ουλουτάς πως καμία ΕΔΕ δεν άνοιξε σε βάρος του πρώην διοικητή του λόχου πυρομαχικών Μουράτ Αϊντίν, ο οποίος είχε αναφέρεται ως υπεύθυνος στην σχετική διοικητική αναφορά που είχε συντάξει ο Διοικητής Μεταφορών του Σ.Ξ. αντιστράτηγος Αντέμ Χουντουτί. Ο Ουλουτάς υποστηρίζει πως όλοι οι ανώτεροι αξιωματικοί στην εκεί διοίκηση θα έπρεπε να δικαστούν.

Εξερράγησαν 20 χιλιάδες χειροβομβίδες

Σε έκρηξη που συνέβη πέρσι στις 5/9 στην αποθήκη πυρομαχικών Νο 32 |του στρατοπέδου Λοχία Μετέ Σαράτς στο Αφιόν, ξεψύχησαν 25 στρατιώτες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μετά από την κατάργηση στρατιωτικής μονάδας στο Σουσουρλούκ, πυρομαχικά από 5 αποθήκες, τοποθετήθηκαν στις αποθήκες Νο 29 και 32 στο Αφιόν. Όταν τον Αύγουστο του 2012 ανέλαβε ως διοικητής λόχου ο ταγματάρχης Αλή Ντουράν διέταξε να γίνει μέσα σε τέσσερεις μέρες καταμέτρηση και ταξινόμηση των πυρομαχικών, και έτσι έβαλαν στρατιώτες που δεν είχαν περάσει ούτε καν εκπαίδευση 3 ημερών και που δεν είχαν επαφή με χειροβομβίδες, να κουβαλάνε πυρομαχικά. Η μεταφορά συνεχίστηκε και στα μεσάνυκτα και το φως προέρχονταν από φώτα οχημάτων. Στην έκρηξη εξερράγησαν περίπου 20 χιλιάδες χειροβομβίδες, με συνολικό βάρος που προσέγγιζε τους 150 τόνους.

………………

http://webtv.radikal.com.tr/turkiye/4996/sebze-hali-degil-cephanelik.as

Εφ. Ραντικάλ 13/9/2013

Previous Article

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Next Article

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ — ¨ΑΔΕΡΦΩΝ¨ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *