Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκία : Ο καλύτερος πελάτης γερμανικών όπλων το 2019

0 σχόλια Share:

Η Τουρκία είναι ο κύριος παραλήπτης των γερμανικών εξαγωγών όπλων το 2019

Τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019, η Τουρκία αγόρασε από τη Γερμανία, όπλα αξίας 250,4 εκατομμυρίων ευρώ, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη χώρα αποδέκτη. Το υπουργείο οικονομίας της Γερμανίας αρνήθηκε να ανακοινώσει τα στοιχεία για το υπόλοιπο του έτους «για την προστασία των παραγωγών», επομένως το ετήσιο ποσό παραμένει μυστήριο.

Οι εξαγωγές της Γερμανικής βιομηχανίας όπλων στην Τουρκία ανήλθαν συνολικά σε 250,4 εκατομμύρια ευρώ (271 εκατομμύρια δολάρια) κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε η γερμανική κυβέρνηση.

Το Σπίγκελ ανέφερε στις 5 Μαΐου, πως σύμφωνα με απάντηση του υπουργείου οικονομίας της Γερμανίας σε ερώτηση της Σεβίμ Ντάγντελεν-αντιπροέδρου του κοινοβουλευτικού αριστερού κόμματος της Γερμανίας,  η  Τουρκία ήταν ο κύριος παραλήπτης των γερμανικών όπλων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ακολουθούμενη από το Κουβέιτ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Λιθουανία και τη Σιγκαπούρη

Το υπουργείο αρνήθηκε να ανακοινώσει την αξία των εξαγωγών όπλων στην Τουρκία από τον περασμένο Σεπτέμβριο «για την προστασία των παραγωγών», επομένως ο ετήσιος αριθμός παραμένει μυστήριο.

Μετά την επιχείρηση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία στις 9 Οκτωβρίου 2019, η Γερμανία επέβαλε μερική απαγόρευση εξαγωγής όπλων στην Τουρκία. Αυτή η απαγόρευση ισχύει για όπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο της Συρίας.

……………

Η Νταγντελέν κατηγόρησε τη γερμανική κυβέρνηση ότι στερείται διαφάνειας για την άρνησή της να κοινοποιήσει ορισμένα δεδομένα. Είπε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και η ομοσπονδιακή της κυβέρνηση είναι «παγκόσμιοι πρωταθλητές στην εξαγωγή εργαλείων δολοφονίας, αλλά ταυτόχρονα κρατούν τους παραλήπτες των πολεμικών όπλων ως μυστικό».

Πρόσθεσε πως «Αυτό είναι δειλό και απαράδεκτο. Το κοινό έχει το δικαίωμα να γνωρίζει πού παραδίδονται τα γερμανικά πολεμικά όπλα και ότι η Τουρκία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ είναι ο απόλυτος πρωτοπόρος μεταξύ των δικαιούχων χωρών παρά τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στη Συρία και τη Λιβύη ».

Τα δεδομένα που δημοσίευσε το υπουργείο οικονομίας της Γερμανίας αφορούν όπλα όπως υποβρύχια, άρματα μάχης, αεροσκάφη μάχης και όπλα, αλλά αποκλείουν οχήματα όπως θωρακισμένα ασθενοφόρα και στρατιωτικά φορτηγά. Έτσι, το πραγματικό ποσοστό των εξαγωγών όπλων μπορεί να είναι πολύ υψηλότερο.

…………..

Duvar.com.tr   5/5/2020

Previous Article

Μόρια-Λεσβου-Έτοιμος για ενσωμάτωση και αυτός….

Next Article

ΥΠΕΞ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ : ¨ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *