Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκικές φιλοδοξίες για πυρηνικά όπλα

0 σχόλια Share:

Υποστηρικτής της μη διάδοσης δηλώνει πως η Τουρκία αψηφώντας τις προβλέψεις μπορεί να επιδιώξει να γίνει πυρηνική δύναμη

Σύμφωνα με τον αναλυτή John Spacapan που γράφει στο Bulletin Magazine, υποστηρίζει πως υπάρχουν αρκετά σημάδια που δείχνουν πως η Τουρκία θα μπορούσε σύντομα να ψηφίσει τη συμβατική σοφία και να επιδιώξει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Η Τουρκία είναι συμβαλλόμενο μέρος στη συνθήκη για την μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και έχει επικυρώσει τη συνθήκη απαγόρευσης πυρηνικών δοκιμών. Διαθέτει ήδη 50 αμερικανικές πυρηνικές βόμβες Β61, σε μία κοινή αεροπορική βάση ΗΠΑ-Τουρκίας.
Ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αναφέρει ότι θα ήθελε η Τουρκία να αποκτήσει τα δικά της πυρηνικά όπλα τα οποία όπως ανέφερε ήταν μία τεράστια πηγή ισχύος για το Ισραήλ. Έχει Επίσης δηλώσει ότι είναι άδικο να αρνηθεί κανείς στην Τουρκία τέτοια όπλα και ανέφερε σε μέλη του κόμματος του πως “Ορισμένες χώρες έχουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές και όχι μία ή δύο. Αλλά αυτές μας λένε ότι εμείς δεν μπορούμε να έχουμε. Αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ”.
Ο Scapacan είπε επίσης πως με την πυρηνική ενέργεια από το υπό κατασκευή εργοστάσιο του Ακουγιού, η παραγωγή ενέργειας δεν αυξάνεται καθώς η Ρωσία θα κατέχει και θα λειτουργεί το εργοστάσιο, ενώ η Τουρκία έχει οικονομικά πιο βιώσιμες επιλογές όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εξερεύνηση υδρογονανθράκων για να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες.
Δήλωσε πως “αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ότι η Τουρκία θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την πυρηνική ενέργεια ως κάλυψη με την προμήθεια τεχνολογίας και υλικού που σχετίζεται με βόμβες”.
Επιπλέον ο Ερντογάν συνεργάζεται στενά στρατιωτικά με ένα πυρηνικά οπλισμένο Πακιστάν το οποίο μπορεί να μοιραστεί την τεχνολογία του. Ο Spacapan δήλωσε πως “Η τρέχουσα επιρροή του Ερντογάν στο Ισλαμαμπάντ υπερβαίνει εκείνη της Βόρειας Κορέας του Ιράν και της Λιβύης κράτη τα οποία έλαβαν βοήθεια για τις πυρηνικές τους  βόμβες από το Πακιστάν. Όλα αυτά πρέπει να κάνουν την Ουάσιγκτον να νιώθει άβολα”.

Ahval  8/7/2020

Σχ : Σε αποκλειστικότητα σας παραθέτουμε την αντίδραση της ελληνικής άρχουσας τάξης απέναντι σε αυτό το φλέγον ζήτημα :

Previous Article

Κοινό αίτημα μουσουλμάνων δημάρχων Θράκης: ¨Να ανοίξουν τα σύνορα με την Τουρκιά¨

Next Article

Χωρίς σχόλια…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *