TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ -ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

0 σχόλια Share:

7 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ ;ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝΕ ;

Οι Τ.Ε.Δ. από τις 17 Αυγούστου και μετά εκτελούνε επιχειρήσεις με αεροπλάνα και βολές πυροβολικού με σκοπό την εξουδετέρωση των στοιχείων του ΠΚΚ στο βόρειο Ιράκ και την καταστροφή της υποδομής του εκεί. Με αυτήν την επιχείρηση

– Έγινε γνωστό από διάφορες πηγές πως σκοτώθηκαν 250-270 τρομοκράτες και πάνω από 210 τραυματίστηκαν. Κάποιες πολιτικές, διπλωματικές πηγές και υπηρεσίες πληροφοριών κάνουν λόγο για πολύ μεγαλύτερες απώλειες της τρομοκρατικής οργάνωσης από αυτές που αναφέρουμε εδώ.

– Καταστράφηκαν σε σημαντικό βαθμό υποδομές των τρομοκρατών . Καταστράφηκαν δηλαδή καταφύγια, αποθήκες, οπλοστάσια, κτίρια, εγκαταστάσεις, αντιαεροπορικές θέσεις, και σημεία ελέγχου

-Δημιουργήθηκε ψυχολογική πίεση πάνω στην τρομοκρατική οργάνωση.

-Κάποιες ομάδες της τρομοκρατικής οργάνωσης κινήθηκαν σε άλλες πιο ασφαλείς για τους ίδιους περιοχές.

-Μας έφτασαν πληροφορίες πως υπήρξε αύξηση στον αριθμό των μελών της οργάνωσης που ως αποτέλεσμα της αεροπορικής επιδρομής την παράτησαν.

Συνεχίζεται αδιάκοπα η παρατήρηση των δραστηριοτήτων της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Βόρειο Ιράκ καθώς και η άσκηση πίεσης στην διαμελιστική οργάνωση μέσα από τις αεροπορικές επιχειρήσεις και τις βολές πυροβολικού

8-ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ;

Όπως ξέρετε η τρομοκρατία δεν γνωρίζει σύνορα. Δεδομένου του παγκόσμιου χαρακτήρα της τρομοκρατίας φαίνεται αναγκαίο ν υπάρχει συνεργασία με άλλες χώρες. Και εμείς στα πλαίσια του αντιτρομοκρατικού αγώνα συνεργαζόμαστε με κάποιες χώρες μέσα από μια σειρά από εκπαιδεύσεις, ασκήσεις, σεμινάρια, συμπόσια και ανταλλαγές πληροφοριών Με αυτό το σκοπό στο Κέντρο Τελειοποίησης του Αντιτρομοκρατικού Αγώνα που ιδρύθηκε το 2005 και το 2006 πιστοποιήθηκε από το ΝΑΤΟ, μέχρι τον Οκτώβριο του 201 6027 στελέχη από 99 χώρες μετείχαν σε συνέδρια, σεμινάρια και συμπόσια έχουν διεξαχθεί σε αυτό. Στα πλαίσια αυτά μετείχαν 1201 εκπαιδευτές-ομιλητές από 51 διαφορετικές χώρες. Επίσης Κινητές Μονάδες Εκπαίδευσης του Κέντρου Τελειοποίησης του Αντιτρομοκρατικού Αγώνα παρείχαν αντιτρομοκρατική εκπαίδευση σε 12 διαφορετικές χώρες.

Με την αναφερθείσα χώρα λόγω του ότι έχουμε κοινά σύνορα γίνονται κάποιες ανταλλαγές πληροφοριών στα πλαίσια των διασυνοριακών επαφών. Διενέργεια κοινής στρατιωτικής επιχείρησης αυτή την στιγμή δεν τίθεται.

9  Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ;

Η Τουρκία και οι ΗΠΑ είναι χώρες που εδώ και 60 χρόνια βρίσκονται στην ίδια συμμαχία, με σχέσεις φιλίας και συμμαχίας ακόμη πιο παλιές.

Η μεταξύ μας ανταλλαγή πληροφοριών αποτελούνε ένα παράδειγμα διεθνούς συνεργασίας που υπήρχε και σε παλιότερες περιόδους. Η συνεργασία στον αντιτρομοκρατικό αγώνα συνεχίζεται με επιτυχία στα πλαίσια των κοινών συμφερόντων των δύο χωρών και των ευαισθησιών τους.

Συνεχίζονται οι αμοιβαίες προσπάθειες και αναζητήσεις ώστε να αναπτυχθεί περισσότερο το μέγεθος και οι τρόποι συνεργασίας ώστε να παραχθούνε πιο απτά αποτελέσματα.

10 ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΥΑΡΧΟΥΣ ;

Οι Τ.Ε.Δ. που αποφεύγουν ιδιαίτερα πράξεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούνε ως επέμβαση προς το δικαστήριο, παρακολουθούνε στενά τις γνωστές έρευνες και δίκες με τρόπο όμως που δεν επηρεάζει την δικαστική διαδικασία,

Συχνά έχει εκφραστεί σε διάφορες βαθμίδες του κράτους και στην κοινή γνώμη η ανησυχία για τον μεγάλο χρόνο κράτησης.

Όπως όλα τα στελέχη των Τ.Ε.Δ. έτσι και εγώ αισθάνομαι βαθιά λύπη για τους συνταξιούχους και τους εν ενεργεία αξιωματικούς μας που κρατούνται λόγω αυτών των ερευνών και των δικών. Οι ΤΕΔ πάντοτε έδιναν και δίνουν μεγάλη σημασία στο κράτος δικαίου. Για αυτό δεν βρίσκω κατάλληλο σε αυτό το στάδιο ενώ συνεχίζεται η έρευνα και οι σχετικές δίκες, να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο. Υπενθυμίζοντας πως η ελευθερία του ατόμου είναι μια από τις βασικές συνθήκες διαβίωσης, εύχομαι η δικαστική διαδικασία να επιταχυνθεί και οι δίκες να περατωθούνε σύντομα.

11- ΕΑΝ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (YAŞ) ;

Το καθορίζουν οι αρχές λειτουργίας του YAŞ, ο κανονισμός του και ο κανονισμός προσωπικού των Τ.Ε.Δ.

Σε εφαρμογή του άρθρου 65 του κανονισμού για το προσωπικό των Τ.Ε.Δ., το προσωπικό που κρατείται δεν προάγεται, αλλά δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για την ενός έτους παράταση στα καθήκοντα τους.

Κατά την σύνοδο του YAŞ του 2011 αξιολογήθηκε το προσωπικό που ήταν σε σειρά να προαχθεί και κρατούνταν, και καθώς δεν υπήρχε κάποια οριστική απόφαση, στα πλαίσια του τεκμηρίου της αθωότητας, παρατάθηκε για ένα χρόνο η θητεία τους.

Για την σύνοδο του YAŞ του 2012 δεν είναι δυνατόν να γίνει κάποιο σχόλιο από σήμερα. Όταν έρθει ο καιρός θα αξιολογήσουμε το θέμα από την αρχή.

Ιστοσελίδα ASKERHABER  24-10-2011

 

Previous Article

ΑΥΞΗΣΗ 10,76% ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΝΝΙΑΜΗΝΟ

Next Article

¨ΚΑΘΕ ΤΟΥΡΚΟΣ ΓΕΝΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *