Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΝΑΡΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

0 σχόλια Share:

Στην Τουρκία υπάρχουν περίπου 1 εκατομμύριο νάρκες

 Κωνσταντινούπολη- Ανακοινώθηκε η ¨αναφορά παρατηρητηρίου ναρκών εδάφους¨ σχετικά με την Τουρκία που δεν εφαρμόζει τις διεθνείς συνθήκες.

 Με βάση την αναφορά της Οργάνωσης Παρατηρητηρίου Ναρκών Εδάφους που ετοιμάστηκε από τις αρχές του 2010 και αφορά την χρήση και την εκκαθάριση των ναρκών σε Τουρκία και στον κόσμο, από το 2010 έως τώρα στην Τουρκία έχασαν τη ζωή τους λόγω ναρκών 94 άτομα, 28 εκ των οποίων ήταν παιδιά. Στην αναφορά καταγράφεται ότι οι θαμμένες νάρκες που αποτελούνε κίνδυνο στην Τουρκία είναι 977 χιλιάδες.

Δημοσιεύτηκε η ¨Αναφορά Παρατηρητηρίου Ναρκών Εδάφους 2012¨ που ετοίμασε η Οργάνωση παρατηρητηρίου Ναρκών στα πλαίσια της συνθήκης Απαγόρευσης ναρκών που υπέγραψαν 158 χώρες. Το σχετικό με την Τουρκία τμήμα ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου που παρατέθηκε στο ξενοδοχείο Taksim Hill……….

………………

Η αναφορά περιέχει εντυπωσιακά στοιχεία σχετικά με την χρήση των ναρκών στην Τουρκία και το πώς είναι επικεφαλής των κρατών που δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Η Τουρκία που δεν έχει απαγορεύσει την χρήση ναρκών και ενώ έπρεπε να έχει καταστρέψει το στοκ ναρκών της έως τις 1-3-2008, καθώς δεν εκπλήρωσε αυτήν της την υποχρέωση, είχε ως αποτέλεσμα από το 2010 έως τώρα να χάσουν την ζωή τους 94 πολίτες, 28 εκ των οποίων ήταν παιδιά.

Η συντονίστρια της Πλατφόρμας για ¨Μια Τουρκία δίχως νάρκες¨ Μουτεμπέρ Ογρετέ δίνοντας κάποια στοιχεία σχετικά με την παγκόσμια κατάσταση είπε πως το νούμερο των παγκόσμιων ναρκών είναι περίπου 670 εκατομμύρια, ενώ εξ αυτών το ένα εκατομμύριο είναι στα χέρια της Τουρκίας. Η Ογρετέν ανέφερε ότι όσον αφορά τις παραβιάσεις των κανόνων καταστροφής ναρκών κατά προσωπικού, στην σειρά είναι η Τουρκία μαζί με την Λευκορωσία, η Ελλάδα και η Ουκρανία.

………………..

Στην συνέχεια της αναφοράς περιέχονται οι εξής πληροφορίες . Η Τουρκία η οποία δεν έχει εκπληρώσει σχεδόν καμμία από τις υποχρεώσεις της διαθέτει 613.766 νάρκες στα σύνορα με την Συρία, 194.755 στα σύνορα με το Ιράν, 69.046 στα σύνορα με το Ιράκ, 21.856 στα σύνορα με την Αρμενία, και 77.984 στο εσωτερικό, σύνολο δηλαδή υπάρχουν 977.407 τοποθετημένες νάρκες.

………………….

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 23-11-2011


Previous Article

ΓΑΜΟΙ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Next Article

ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *