Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

H Τουρκία κατασκευάζει πύραυλο αέρος-αέρος κι εμείς οι ¨πλούσιοι¨ δίνουμε επιδόματα στους λαθρο… Βίντεο

0 σχόλια Share:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη κατευθυνόμενη δοκιμή βολής του εγχώριου πυραύλου Μποζντογάν της Τουρκίας. Ο πύραυλος Μποζντογάν που στα πλαίσια του σχεδίου Γκιοκτουγ, αναπτύσσεται από το Ινστιτούτο Έρευνας κι Ανάπτυξης Αμυντικής Τεχνολογία της TÜBİTAK, μετά από την ολοκλήρωση των δοκιμών του από αεροσκάφος, αναμένεται εντός του 2020 να ενταχθεί στις Τ.Ε.Δ.

Το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας προέβη σε γραπτή ανακοίνωση σχετικά με τον πύραυλο Μποζντογάν στον οποίο αναφέρθηκε και ο ΠτΔ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ.

Αναφέρεται πως το εγχώριο ισοδύναμο των πυραύλων αέρος-αέρος για τους οποίους ξοδεύονται εκατομμύρια δολάρια για την αγορά τους, πλέον μετρά μέρες για την εισαγωγή του στην γραμμή παραγωγής και ότι ο πύραυλος αέρος-αέρος Μποζντογάν που θα ενσωματωθεί στα πολεμικά αεροσκάφη, ολοκλήρωσε με ευστοχία την κατευθυνόμενη βολή που έγινε από την ράμπα εκτόξευσης του.

………..

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ¨Ο πύραυλος Γκιοκντογάν κατά αεράμυνας, διαθέτει δραστική εκρηκτική κεφαλή και σύστημα κατεύθυνσης με υπέρυθρες. Ο πύραυλος αυτός που ολοκλήρωσε με επιτυχία τις πρώτες δοκιμές του, θα ενσωματωθεί στο Εθνικό Πολεμικό Αεροσκάφος και στα F-16¨ .

…………

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως με την ενσωμάτωση του Μποζντογάν στο Εθνικό Πολεμικό Αεροσκάφος, η Τουρκία θα χρησιμοποιεί στα δικά της αεροσκάφη τα δικά της όπλα και προστίθεται πως ¨Με την ενεργοποίηση του πυραύλου μας αέρος-αέρος που μόνο 9 χώρες στον κόσμο παράγουν, θα αυξηθεί και το ποσοστό εντοπιότητας στα συστήματα αεράμυνας μας. Η χώρα μας τελευταία αγόρασε 127 τεμάχια πυραύλων ΑΙΜ-9Χ και 22 τεμάχια εκπαιδευτικούς πυραύλους AIM-9X Captive, κόστους 35,7 εκ. $ που θα χρησιμοποιηθούν στα αεροσκάφη F-16C και D.  Με την ενεργοποίηση του Μποζντογάν αυτά τα χρήματα θα μείνουν στην χώρα μας¨.

…………….

https://tr.sputniknews.com/savunma/201911261040701442-Turkiye-yerli-fuze-bozdogan-ilk-gudumlu-atis-testini-basariyla-tamamlandi/

26/11/2019

Previous Article

Συνάντηση των ψευδομουφτήδων με το ¨αφεντικό ¨τους…

Next Article

Δοκιμές στην Άγκυρα για τα ραντάρ των S-400 ενάντια στα F-16

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *