Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ

No Comments Share:

Εφ. Ταράφ 15-2-2011

Κατήγγειλε την ταξιαρχία Μπόλου στο υπουργείο

Η οικογένεια των Ζουμπείρ, Μουσταφά και Σιντίκ Ουιγκούν, που είχαν σκοτωθεί το 1994 και στις τότε ανακοινώσεις είχε λεχθεί πως ¨Τους σκότωσε το ΠΚΚ¨, υπέβαλε καταγγελία προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης , ισχυριζόμενοι που τους δικούς τους , τους σκότωσε η Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων Μπόλου.

Τον Μάιο του 1994, μετά από μια στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή του χωριού Γκεγικλερέ του νομού Μπίνγκιολ, βρέθηκαν τα πτώματα 6 χωρικών. Μετά την έρευνα που έκανε σχετικά με το γεγονός η εισαγγελία του Γκεντς, ανακοινώθηκε πως οι χωρικοί δολοφονήθηκαν από το ΠΚΚ.

17 χρόνια μετά το περιστατικό, ο Χαρούν Ουιγκούν, γιός του δολοφονηθέντος Ζουμπείρ Ουιγκούν, ισχυρίζεται πως το περιστατικό δεν διαπράχθηκε από το ΠΚΚ, αλλά από την Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων Μπόλου. Μιλώντας στην εφημερίδα Ταράφ ανέφερε πως οι Μουσταφά Και Σιντίκ Ουιγκούν που περιλαμβάνονται στους δολοφονηθέντες είναι επίσης συγγενείς του. Ο Ουιγκούν περιγράφει πως για χρόνια δεν έψαχναν το γεγονός από τον φόβο ¨μήπως έρθουν τα ίδια και στο κεφάλι μας¨. Ο Ουιγκούν αργότερα θεώρησε ως υπευθύνους για τον θάνατο του πατέρα του, του θείου του και του γιού του θείου του, τους αξιωματικούς που υπηρετούσαν τότε στην Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων Μπόλου, και υπέβαλε καταγγελία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Previous Article

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Next Article

ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *