Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΡΙΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΜΠΡΑ

No Comments Share:

Ήρθαν τα Κόμπρα

Τα αιτηθέντα από τις ΗΠΑ ακόμη από την δεκαετία του 90 τρία επιθετικά ελικόπτερα Σούπερ Κόμπρα έφτασαν προχτές στην Τουρκία. Τα ελικόπτερα αυτά θα ενδυναμώσουν τις Τ.Ε.Δ στον αγώνα τους ενάντια στο ΠΚΚ.

Τα τρία επιθετικά ελικόπτερα AH-1W Σούπερ Κόμπρα για την αγορά των οποίων η Τουρκία πίεζε για χρόνια την ηγεσία των ΗΠΑ, μεταφέρθηκαν προχτές στην Τουρκία με το τεραστίων διαστάσεων μεταφορικό αεροπλάνο C-5. H ένταξη για πρώτη φορά των Σούπερ Κόμπρα στον πόλεμο με το ΠΚΚ αναμένεται να αυξήσει την αποτρεπτική ισχύ της Τουρκίας.

Τα Σούπερ Κόμπρα που μετέφερε το C-5 που προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ακιντζιλάρ κοντά στην Άγκυρα, παραδόθηκαν στις Τ.Ε.Δ.

Οι ΗΠΑ από την δεκαετία του 90 κι εντεύθεν αρνιόταν να πουλήσει στην Τουρκία τα αιτούμενα ελικόπτερα λόγω των ανησυχιών για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα ελικόπτερα αυτά αναμένεται να αυξήσουν σε σημαντικό βαθμό την αποτρεπτική ισχύ των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (Τ.Ε.Δ.) στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν έξι Κόμπρα

Η Τουρκία η οποία είχε αγοράσει από την αμερικανική Bell 10 επιθετικά ελικόπτερα Κόμπρα, μετά από απώλειες λόγω ατυχημάτων, αυτή τη στιγμή έχει καταχωρημένα 6 επιθετικά ελικόπτερα Κόμπρα. Έτσι τα Σούπερ Κόμπρα θα διασφαλίσουν ένα πιο αποτελεσματικό αγώνα των Τ.Ε.Δ. ενάντια στο ΠΚΚ.

Εντέλει αντιδράσεις είχαν προκληθεί την προηγούμενη εβδομάδα όταν κατά την επίθεση του ΠΚΚ σε στρατιώτες που μεταφέρονταν από το Κέντρο στο Ελάζιγκ προς το Μους και στην οποία είχαν χάσει τη ζωή τους 10 στρατιώτες, δεν είχε απογειωθεί ελικόπτερο για την ασφάλεια του στρατιωτικού κομβόι.

Διευκολύνθηκε η πώληση πυραυλικής ασπίδας

Το Αμερικανικό Κογκρέσο μετά από μακροχρόνια παζάρια αποφάσισε τον περασμένο Νοέμβριο να εγκρίνει την πώληση στην Τουρκία έναντι 111 εκ. $ τριών Σούπερ Κόμπρα από τα αποθέματα. Το να δίνονται σε άλλη χώρα όπλα από τα αποθέματα του στρατού των ΗΠΑ είναι μια εξαιρετικά σπάνια κατάσταση.

Η αποδοχή όμως εκ μέρους της Τουρκίας να εγκατασταθεί στο έδαφος υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ το σύστημα ραντάρ της αντιπυραυλικής ασπίδας, ήταν κάτι που διευκόλυνε την έγκριση της πώλησης.

Καθώς στα αποθέματα των ΗΠΑ δεν υπάρχει επαρκής αριθμός ελικοπτέρων για πώληση σε τρίτες χώρες, στο αίτημα της Τουρκίας για 12 επιθετικά ελικόπτερα η ανταπόκριση ήταν μόνο για τρία. Στα Σούπερ Κόμπρα που πετάνε με ζευγάρι πιλότων και έχει ζευγάρι κινητήρων, εκτός από τους πυραύλους TOW και AGM-114 Hellfire και τους αντιαεροπορικούς πυραύλους AIM-9 Sidewinder, διαθέτει πολύ ισχυρά πυροβόλα και εκτοξευτήρες ρουκετών.

……………..

Εφ. Ταράφ 24/9/2012

Previous Article

40 ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ…

Next Article

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΠ΄ΑΥΤΟΦΩΡΩ ΝΑ ΒΙΑΖΕΙ….ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *