Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΘΝ. Α/Α ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

No Comments Share:

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΘΝ. Α/Α ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Παραδόθηκαν με τελετή στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία πέντε αντιαεροπορικά συστήματα KMS

Ολοκληρώθηκε η παράδοση του Εποχούμενου Stinger (KMS στα τουρκικά) του πρώτου Εθνικού Συστήματος Αεράμυνας που ανέπτυξε η ASELSAN. Τα πέντε τελευταία αντιαεροπορικά συστήματα παραδόθηκαν με τελετή στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το σύστημα KMS που είναι ένας από τους σημαντικότερους πολλαπλασιαστές ισχύος της αεροπορικής άμυνας μικρού βεληνεκούς είναι ένα προηγμένο σύστημα αεράμυνας που ως βασικό της όπλο χρησιμοποιεί τους πυραύλους Stinger που είναι τοποθετημένα σε βάθρο και όλα τα συστήματα του οποίου είναι ελεγχόμενα από Η/Υ και βασίζονται σε προηγμένη τεχνολογία.

Το 1989 ξεκίνησε η ανάλυση αναγκών και ο εννοιολογικός σχεδιασμός του πρότζεκτ KMS και ύστερα από τις μελέτες σκοπιμότητας, τον καθορισμό της διαμόρφωσης και τις εργασίες ανάπτυξης το πρόγραμμα πήρε σάρκα και οστά μετά την υπογραφή της σύμβασης για την μαζική παραγωγή του συστήματος το 2001.

Κατά την περίοδο ανάπτυξης των πρωτοτύπων και την διαδικασία έγκρισης του προγράμματος πιστοποίησης της γραμμής μαζικής παραγωγής τα συστήματα KMS υποβλήθηκαν σε δύσκολα τεστ και σημείωσαν επιτυχία σε όλες τις δοκιμαστικές βολές που πραγματοποιήθηκαν.

Το σύστημα KMS κατάφερε να υπερισχύσει δυο άλλων γερμανικών εταιρειών το 2005 στο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε. Ο ολλανδικός στρατός επέλεξε το «Atılgan» και το «Zıpkın» δυο διαφορετικές εκδόσεις του συστήματος KMS.

Το σύστημα «Atılgan» έχει τοποθετηθεί πάνω σε βάθρο σε τεθωρακισμένο ερπυστριοφόρο όχημα το οποίο έχει αναπτυχθεί για την προστασία των μετακινούμενων τεθωρακισμένων μονάδων από τις αεροπορικές επιδρομές. Το «Atılgan» διαθέτει ένα σύστημα σταθεροποίησης το οποίο του προσφέρει την ικανότητα να εκτοξεύει πυραύλους Stinger ακόμη και όταν κινείται το όχημα.

Η άλλη έκδοση του συστήματος, το «Zıpkın» αναπτύχθηκε για την προστασία των εγκαταστάσεων και των μη κινούμενων μονάδων του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

 TRT 27/6/2012

Previous Article

4 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΚΚ

Next Article

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *