Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ

No Comments Share:

Το 2020 θα αποτελέσει σημείο καμπής για τον στρατό 

Ο Αρχηγός του Σ.Ξ. πρόβλεψε πως θα υπάρξει ένα σύστημα ανάμικτο του επαγγελματικού στρατού και της υποχρεωτικής θητείας.

 Ο αρχηγός του Σ.Ξ. στρατηγός Χαϊρί Κιβρίκογλου πρόβλεψε πως θα υπάρξει ένα σύστημα ανάμικτο του επαγγελματικού στρατού και της υποχρεωτικής θητείας και είπε πως ¨Το 2020 θα αποτελεί σημείο καμπής για τον Σ. Ξ της Τουρκίας¨. Ανακοίνωσε επίσης πως θα σχηματιστούν μονάδες προστασίας ενάντια σε ψηφιακές απειλές.

 Ο στρατηγός Χαϊρί Κιρβίκογλου που λόγω της συριακής απειλής όλη η προσοχή έχει στραφεί πάνω του, για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε καθήκοντα

……………….

Μιλώντας στο περιοδικό Άμυνα και Αεροπλοΐα προέβη σε εντυπωσιακές δηλώσεις :

Πέντε βασικά κεφάλαια

Στήνονται από τον Σ.Ξ συστήματα επικοινωνίας και πληροφοριών, που θα διασφαλίζουν προστασία ενάντια σε ηλεκτρονικό πόλεμο και σε ψηφιακές επιθέσεις, θα είναι εξοπλισμένα με εθνικό λογισμικό και συστήματα κρυπτοεπικοινωνίας, θα μπορούν αν δουλεύουν και σε εθνικό και σε συμμαχικό επίπεδο, θα αναγνωρίζουν εχθρό και φίλο, και δεν θα επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες. Με αυτό τον τρόπο οι μονάδες, οι εγκαταστάσεις, καθώς και όλα τα όπλα και οχήματα θα φέρουν εξελιγμένο δορυφορικό αλλά και αδρανειακό σύστημα πλοήγησης και θα μπορούν έτσι να παρακολουθούνται μέσω διαδικτύου. Έτσι γίνεται προσπάθεια για την λειτουργία αυτού του συστήματος να συσταθεί μια υποδομή που θα αποτελείται από δίκτυο επικοινωνιών, περιοχές χρηστών, υπηρεσίες που θα παρέχονται, αποθήκευση δεδομένων και παροχή βασικού συστήματος πληροφοριών.

ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ

Συνεχίζονται σύμφωνα με το σχέδιο και τα Αμυντικά σχέδια ενάντια σε Χημικές, Βιολογικές, Ραδιενεργές και Πυρηνικές απειλές, κάτι που θα αποτελέσει προστασία για το προσωπικό του Σ.Ξ. και θα βελτιώσει την επιχειρησιακή του ικανότητα, καθιστώντας τον ικανό να επιχειρεί σε περιβάλλον μολυσμένο από τέτοια υλικά.

ΜΙΚΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Χάρη στις προσλήψεις των τελευταίων ετών ολοκληρώθηκε ταχύτατα το προσωπικό με τους επαγγελματίες δεκανείς. Από τον Αύγουστο του 2010 οι υπάρχουσες ταξιαρχίες ειδικών δυνάμεων αποτελούνται εξολοκλήρου από ειδικό προσωπικό-επαγγελματίες. Επιπρόσθετα στις μονάδες των ειδικών δυνάμεων, και ιδιαίτερα στις μηχανοκίνητες και στις μονάδες θωρακισμένων, διασφαλίστηκαν όπλα και οχήματα τελευταίας τεχνολογίας καθώς και χρήστες που θα είναι επαγγελματίες. Το σύστημα απασχόλησης στρατιωτών με σύμβαση, που άρχισε το 2011 συνεχίζει τις δραστηριότητες του. Όλες αυτές οι δραστηριότητες στοχεύουν στην αύξηση του ποσοστού εξειδικευμένου προσωπικού, στη διασφάλιση ισορροπίας ανάμεσα στους έχοντες υποχρέωση στρατιωτικής θητείας με τους εξειδικευμένους, στην διαφύλαξη του δεσμού στρατού-έθνους, και στην δημιουργία ενός μικτού συστήματος που θα ενδυναμώνει την εθνική ενότητα και αλληλεγγύη.

……………..

Όταν κατά την δεκαετία του 20 θα έχουμε ολοκληρώσει τους υπάρχοντες και προβλεπόμενους εκσυγχρονισμούς οι Τουρκικές Δυνάμεις Ξηράς θα βρίσκονται σε σημείο καμπής από πλευράς ανάπτυξης ισχύος και εκσυγχρονισμού.

……………

Ιντερνέτχαμπέρ 10/12/2012

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΤΤDD ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Next Article

NEA ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ¨ΑΔΕΡΦΙΑ¨ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ — ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *