Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

No Comments Share:

Έρχονται 92 καινούρια ¨στρατόπεδα-πύργοι¨

Ολοκληρώθηκαν τα 37 από τα 129 στρατόπεδα που το υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να κατασκευάσει στις περιοχές των συνόρων στα πλαίσια του αντιτρομοκρατικού αγώνα. Το 2012 σχεδιάζεται η κατασκευή ακόμη 92 στρατοπέδων. Τα γνωστά στην κοινή γνώμη ως ¨στρατόπεδα πύργοι¨ θα χρησιμοποιούν όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

……………….

Σχεδιάστηκε να κατασκευαστούν 129 τεμάχια στρατόπεδα στους νομούς Άγρι, Ιγδίρ, Χακκάρι, Χατάι, Σιρνάκ και Βαν. Τα 37 εξ αυτών ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν προς χρήση. 45 είναι στο στάδιο της κατασκευής και τα 45 είναι στο στάδιο του διαγωνισμού. Επίσης προβλέπεται να κατασκευαστούν 171 πύργοι παρατήρησης και 1023 χιλιόμετρα συνοριακών δρόμων. Οι κατασκευές σε μεγάλο βαθμό έχουν ολοκληρωθεί.

Όλες οι ανάγκες των ΤΕΔ σε θωρακισμένα οχήματα καλύπτονται από την παραγωγή αμυντικών μονάδων του ιδιωτικού τομέα. Τελευταία μάλιστα σημαντικό γεγονός υπήρξε η παραγωγή από ιδιωτική εταιρία των ανθεκτικών σε νάρκες οχημάτων ¨Σκαντζόχοιρος¨ (Kirpi).

 H Τουρκία πήρε τη θέση της ανάμεσα στις προηγμένες χώρες των θωρακισμένων οχημάτων. Τα θωρακισμένα αυτά οχήματα ων αμυντικών βιομηχανιών, μέχρι σήμερα εξήχθησαν σε μια σειρά από χώρες. Η Τουρκία η οποία δίνει μεγάλη σημασία εκτός από την περιφερειακή και παγκόσμια ανάπτυξη των σχέσεων, και στην ανάπτυξη των διμερών στρατιωτικών σχέσεων. Μέχρι σήμερα έχει υπογράψει συμφωνία στρατιωτική συνεργασίας σε εκπαιδευτικό, τεχνικό και επιστημονικό επίπεδο με 62 χώρες, σε επίπεδο βιομηχανικής συνεργασίας με 43 χώρες, και με 47 χώρες σε επίπεδο στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Η Βιομηχανία Μηχανών και Χημικών που υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αντιμετωπίζει κάθε ανάγκη για όπλα, πυρομαχικά, ρουκέτες και εκρηκτικά των ΤΕΔ. Στόχος του φορέα αυτού είναι κατά το επόμενο διάστημα να μπορέσει να παράγει την δική του τεχνολογία και τα δικά του πρωτότυπα προϊόντα, τα οποία θα τα παρουσιάζει σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο ολοκληρώθηκαν με την χρήση προηγμένων τεχνολογιών και οι εργασίες σχεδιασμού για το Εθνικό Τυφέκιο Πεζικού.Τα παραχθέντα πρωτότυπα περνάνε από έντονα τεστ σε κάθε είδους περιβαλλοντικές συνθήκες. Το 2012 αναμένεται το εθνικό τυφέκιο πεζικού να μπει σε σειρά παραγωγής.

Ιστοσελίδα Askerhaber 18-2-2012

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΛΝΤΙΖ

Next Article

ΠΕΡΙ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *