Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Σοβαρό πρόβλημα κινητήρα στα αμυντικά σχέδια της Τουρκίας

0 σχόλια Share:

Τα αμυντικά έργα της Τουρκίας παρεμποδίζονται από «χρόνιο πρόβλημα κινητήρα»

Η συνεχιζόμενη, υπερδεκαετής ιστορία της Τουρκίας για την παραγωγή ενός πλήρως εγχώριου κινητήρα ρίχνει μια σκιά στα επιτυχημένα εγχώρια αμυντικά της προγράμματα, σύμφωνα με κυβερνητικούς και βιομηχανικούς αξιωματούχους.

Η αποτυχία “στην καλύτερη περίπτωση, το πρόβλημα προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις και στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να είναι μια υπαρξιακή απειλή (για τα προγράμματα)”, δήλωσε πρώην επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας στον ιστότοπο του Defense News.

Έγινε αναφορά στο ότι το ζήτημα του κινητήρα καθυστέρησε την πρόοδο σε άλλα εγχώρια αμυντικά έργα, όπως το τανκ Altay, το μαχητικό TF-X νέας γενιάς και πολλά μοντέλα ελικοπτέρων.

Τα προβλήματα κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων για το έργο Altay, πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθυστέρησαν την BMC – μια κοινοπραξία Κατάρ-Τουρκίας που κέρδισε τη σύμβαση παραγωγής για το άρμα νέας γενιάς – η οποία είχε προγραμματιστεί να ολοκληρώσει τον στόχο της ανάπτυξης και κατασκευής των πρώτων 250 αρμάτων φέτος.

Ωστόσο, όπως ισχύει τώρα, ακόμη και το 2022 είναι μια αισιόδοξη προθεσμία, ανέφερε το Defense News, επικαλούμενο αξιωματούχους της βιομηχανίας και των προμηθειών.

….

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε το Νοέμβριο ότι το μαχητικό πέμπτης γενιάς TF-X της Τουρκίας θα είναι έτοιμο για πτήση τα επόμενα πέντε ή έξι χρόνια, ένα υπερβολικά φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με τον συνεργάτη του Ahval, PaulIddon.

….

Ωστόσο, οι προσπάθειες της Τουρκίας ενδέχεται να αποτύχουν χωρίς ξένη υποστήριξη, ανέφερε το Defense New, επικαλούμενη έναν αμυντικό εμπειρογνώμονα, ο οποίος είπε ότι τα προγράμματα ενδέχεται επίσης να έχουν κόστος που δεν ευνοεί τη μαζική παραγωγή.

ahvalnews.com  28/06/2020

Σχ. : Άποψη μας είναι πως με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο οι Τούρκοι θα τον  βρούνε τον τρόπο.  Αν ρίχνεις χρήματα και υπάρχει ισχυρή εθνική βούληση προς αυτή την κατεύθυνση, ο τρόπος θα βρεθεί.

Και την ίδια ώρα εμείς ακόμη ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ένα ελληνικό τυφέκιο…

Previous Article

¨Τα οπλισμένα ΜΕΑ της Τουρκίας αλλάζουν τις μεθόδους του πολέμου¨…

Next Article

2229η επέτειος για τον τουρκικό στρατό-ποιος ο πατροκτόνος «γενάρχης» του

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ultricies justo commodo luctus ipsum vulputate, Lorem amet, efficitur.