Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

5 ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΑ KING AIR ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ

0 σχόλια Share:

Μετά το Ουλούντερε, περίοδος επανδρωμένου Heron

Μετά το ατύχημα με τα Heron στο Ουλούντερέ όπου πέθαναν 34 πολίτες, νέα περίοδος στις πληροφορίες…Άρχισε να εκτελεί καθήκοντα το επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου ” King Air ” που νοικιάστηκε από τις ΗΠΑ και είναι εξοπλισμένο με υψηλή τεχνολογία. Το King Air θα παρακολουθεί βήμα βήμα τις κινήσεις των τρομοκρατών στην συνοριογραμμή. Το αεροπλάνο θα στέλνει κρυπτογραφημένα τις εικόνες που τραβά στον επίγειο σταθμό.

Από τα πέντε αεροπλάνα παραδόθηκαν το ένα

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά το ατύχημα με τα Heron στο Ουλούντερέ του νομού Σιρνάκ, άρχισε να εφαρμόζει το μέτρο της ¨χρησιμοποίησης επανδρωμένων αεροπλάνων πληροφόρησης κατά τον αντιτρομοκρατικό αγώνα¨. Προχθές παραδόθηκε από τις ΗΠΑ στην Τουρκία το πρώτο ειδικά εξοπλισμένο από τα 5 αεροπλάνα πληροφοριών που νοικιάστηκαν. Το αεροπλάνο που θα έχει το επιχειρησιακό του κέντρο στο Μπάτμαν παραδόθηκε στους αρμόδιους του Γενικού Επιτελείου και μετά άρχισε αμέσως τα καθήκοντα του.

Επί 24 ώρες θα παρακολουθεί τα σύνορα με Ιράκ και Συρία

Αυτά τα εξοπλισμένα με υψηλή τεχνολογία αεροπλάνα που νοικιάστηκαν για 2 χρόνια, θα κατευθύνονται από το κέντρο ελέγχου στο Μπάτμαν. Οι εικόνες που θα συγκεντρώνουν τα αεροπλάνα επί 24ωρης βάσης από τα σύνορα με Ιράκ και Συρία θα στέλνονται από το Μπάτμαν αυτόματα και στις κατά τόπους βάσεις και στην Άγκυρα.

Θα μπορούν να βλέπουν ακόμη και το ρολόι των τρομοκρατών

Επί 7 μέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο, τουλάχιστον 3 αεροπλάνα θα παρατηρούνε τις κινήσεις των τρομοκρατών στα σύνορα. Αυτά τα ειδικά εξοπλισμένα αεροπλάνα θα πετάνε στα 30.000 πόδια, δηλαδή στα 10 χιλιόμετρα και θα μπορούνε εύκολα να δούνε την μάρκα του όπλου του τρομοκράτη και ακόμη και το τι ώρα δείχνει το ρολόι του. Τα αεροπλάνα θα μεταδίδουν τις εικόνες που συγκεντρώνουν στους επίγειους σταθμούς.

Εάν κριθεί αναγκαίο θα νοικιαστούν και για την ΜΙΤ

Αρμόδιοι αναφέρουν πως λόγω καθυστέρησης στο σχέδιο για το εγχώριο μη επανδρωμένο τουρκικό αεροσκάφος ΑΝΚΑ, και της ανεπαρκούς παροχής δεδομένων των Heron από την πλευρά του Ισραήλ, η ενοικίαση αυτών των αεροπλάνων υπήρξε υποχρεωτική. Από τα αεροπλάνα αυτά τα οποία θα ενταχθούν στον Στρατό Ξηράς, θα μπορεί να επωφεληθεί και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Εάν χρειαστεί ίδια αεροπλάνα θα νοικιαστούνε και για την ΜΙΤ. Τα υπόλοιπα 4 αεροπλάνα σχεδιάζεται να έρθουν μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Θα εκπέμπουν ταυτόχρονα σε δύο επίγεια κέντρα

Τα νοικιασμένα από τις ΗΠΑ αυτά αεροπλάνα με τον ειδικό εξοπλισμό τους, θα μεταδίδουν τις εικόνες στους επίγειους σταθμούς. Ένα ακόμη πλεονέκτημα αυτών των αεροπλάνων είναι πως μπορούνε τις εικόνες που καταγράφουν να τις μεταδίδουν ταυτόχρονα σε 2 διαφορετικά επίγεια κέντρα.

 Netgazete 16/7/2012

Previous Article

ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

Next Article

ΣΚΙΤΣΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *